Tres centres educatius posen en marxa les seues escoles de mares i pares aquesta setmana

L’escoleta Municipal “La trilladora” i els col·legis públics Rosalia Bondia i Carolina Sala han apostat per dotar els pares i mares d’eines que els donen suport en l’educació dels seus fills.

Avui mateix començarà l’activitat de l’escola de Pares i Mares anomenada «La taula de llum», que ha organitzat l’AMPA del CEIP Rosalia Bondia. Consistirà en una xerrada en que s’informarà sobre què són i per a què s’utilitzen les taules de llum, una ferramenta per a aprendre i despertar els sentits en els xiquets i xiquetes, mitjançant el joc. També es farà una introducció en les bases de la pedagogia Reggio Emilia, i es parlarà del paper de l’adult com a acompanyant de processos d’aprenentatge autònoms. La xerrada és gratuita, s’impartirà avui, a les set de la vesprada, al Rosalia Bondia.

Aquesta Escola de Pares i Mares del Rosalia Bondia es completarà amb un taller per a aprendre a confeccionar taules de llum, que tindrà lloc el dissabte, dia 18. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a través de l’AMPA.

Pel que fa al col·legi Carolina Sala, l’AMPA ha preparat dues activitats dins de l’Escola de Mares i Pares. La primera és una xerrada que tindrà lloc el dijous, dia 16. L’opto-metrista Mirva Lorente informarà sobre la importància de la visió en totes les etapes de la vida, i especialment, durant la d’aprenentatge. I la segona de les activitats del Carolina Sala serà una xerrada informativa que versarà sobre les «matemàtiques manipulatives», una modalitat que es basa en jocs i materials que permeten l’experimentació i construir els conceptes abstractes en la ment al ritme de cada xiquet. La xerrada l’oferirà la doctora en ciències mediambientals Maria José Torres, el dimecres 29 de maig, a la sala d’usos múltiples del Carolina Sala.

Per últim, l’Escola de Pares i Mares de l’Escoleta Municipal “La trilladora” s’iniciarà el dijous, dia 16, jornada en què es donarà als assistents pautes per ajudar a una criança efectiva. Es parlarà de la intel·ligència emocional, de cóm prevenir problemes en el desenvolupament infantil i de cóm aprenen els xiquets i xiquetes hàbits i rutines diàries. Serà en l’escoleta, “La trilladora”, el dijous a les set de la vesprada. El dimecres 22 l’Escola de Pares i Mares de l’Escoleta Municipal continuarà amb una altra xerrada-taller, titulada «Botant les ones», que versarà sobre l’escolta activa i altres punts importants en l’educació. L’oferirà Yolanda Salvà Ortolà, també a les 19 hores.


   

1934 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!