Treballadores i polítiques de l’Ajuntament de Pego secunden l’aturada internacional de dones

De 12.00 a 12.30h., una trentena de treballadores i polítiques del consistori pegolí, acompanyades per alguns dels seus companys, han baixat a la plaça de l’Ajuntament i s’han mantingut concentrades durant mitja hora per a sumar-se a la vaga de dones que hui es desenvolupa a uns 50 països de tot el món. Amb ella es pretén lluitar contra “les violències masclistes” i les desigualtats de gènere que encara es perpetuen. A l’IES Enric Valor de Pego també s’han concentrat, al pati de les 13h., per visibilitzar la lluita a favor de la igualtat.

P1300935P1300950Hui, 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, encara continua sent un dia per reivindicar, commemorar, donar rellevància i vigència als drets de la dona. Perquè, malauradament, encara hui les dones es troben en desequilibri front a l’altre sexe, el dominant, el vertebrador del patriarcat. Hui, les dones d’uns 50 països de tot el món, estan convocades a una vaga de feina, cures i consum, que mostre la unitat femenina contra “les violències masclistes” i les desigualtats de gènere, que encara es perpetuen. A l’Estat espanyol les plataformes i associacions de dones, convocaven a una aturada de mitja hora, entre les 12.00 i les 12.30 hores.

P1300943Durant eixa mitja hora es proposava a les estudiants que isqueren de classe, a les professores que aturaren la classe i explicaren a l’alumnat el perquè d’eixa aturada, a les dones que treballaven a casa, en una empresa o a l’administració pública els suggerien concentrar-se a la P1300947porta del lloc de feina durant eixa mitja hora (de 12 a 12.30h.). I això últim és el que han fet una trentena de treballadores i polítiques de l’Ajuntament de Pego. S’han concentrat, durant mitja hora, a la plaça de l’Ajuntament per sumar-se a l’aturada de dones i defensar la regulació d’unes condicions de treball dignes per a les dones, en igualtat amb els homes, el reconeixement de les diferents identitats de gènere i, sobretot, per a donar visibilitat a la feina que realitzen les dones en totes les societats.

P1300946P1300949La regidora socialista Laura Castellà ha explicat que s’han aturat «perquè reivindiquem la igualtat entre homes i dones» i desitjava que «algun dia no haguérem de convocar estos actes perquè la igualtat fora real». Alicia Siscar, regidora per Ciutadans de Pego Independents, afirmava que «estem reivindicant els nostres drets i la nostra igualtat».

P1300948P1300945La tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego, Xaro Pinto, esta aturada clama contra «els assassinats masclistes perquè cada vegada són més». Reconeixia Pinto que també reivindiquem «la diferència salarial, el sostre de cristall i hi ha moltíssimes desigualtats més, desgraciadament, però que ens lleven el dret a la vida és el que està arrancant a la gent».

17191250_10208899416777227_2581254776369457419_nEsta vaga de dones arreu del món reivindica: «Que pare el món perquè ens estan assassinant. Que pare el món perquè no funciona sense nosaltres. Que paren els carrers fins que puguem transitar-los segures. Que paren els feminicidis perquè les nostres vides no estan a la disposició d’uns altres. Si les nostres vides no valen, que produïsquen sense nosaltres. La solidaritat és la nostra arma».

 

1980 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!