Tomàs Prats Lázaro, guanyador del concurs del Cartell de Carnestoltes de 2014

Més de 2 hores va tardar el jurat en decidir l’obra guanyadora que anunciarà les festes més populars de Pego. Enguany, però, no serà una màscara la que represente la festa de disfresses. La imatge reuneix, les tres festes del període carnestolenc: La Baixada del Bullent, Carnestoltes i Pinyata.
Pego ja té la imatge que anunciarà la seua festa més popular, la de Carnestoltes i les seues festes associades, la Baixada del Bullent i Pinyata. La decisió es va prendre dissabte passat a la Casa de Cultura. Enguany el jurat ha estat composat per tres artistes de Pego, Filiberto Siscar, Silvana Peris i Toni Costa, l’animador cultural, Rafel Ruiz, el regidor de Festes, Raül Tamarit i la regidora de Cultura, Alicia Siscar.

Justament, Alícia Siscar explicava a Ràdio Pego que enguany la tria va durar més de dos hores. El motiu que el jurat havia de triar entre 50 obres presentades. També va costar de triar perquè enguany el jurat volia fugir de la màscara, la imatge de Carnestoltes per excel•lència que l’any passat va ser l’encarregada d’anunciar esta festa tan arrelada a Pego. Alícia Siscar explicava com és la imatge que anunciarà les Carnestoltes de Pego 2014. Es tracta d’un perxer amb dos braços. D’un d’ells penja un flotador, fent referència a la Baixada del Bullent. De l’altra braç penja una disfressa en forma de sardina, amb connotacions a Carnestoltes i Pinyata. Al costat del perxer, mirant-se tots dos objectes hi ha la raspa d’eixa sardina. Els colors festiu són la nota dominant de la imatge que sobreeix sobre un fons blanc.
Explicava la regidora de Cultura que la dificultat d’este concurs és que “són molts anys, molts cartells i cada any intentes canviar la imatge per evitar el recordatori de l’any anterior”.

Tres cartells es van quedar en la recta final. Entre ells, la sorpresa venia quan, una vegada van triar el cartell guanyador i van obrir els sobres per conèixer els autors, una de les finalistes era la pegolina Inma Femenia. El guanyador, el jove Tomàs Prats Lázaro, de Villena.
706 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!