Suma s´apropa als estrangers comunitaris

La Diputació d´Alacant a través de l´àrea de residents europeus i la regidoria de benestar social de Pego van organitzar dijous de matí una conferència per a explicar els drets, els impostos, les taxes alhora de pagar a Suma els habitants europeus. Taxes, impostos… són pagaments que anualment realitza cada ciutadà per a donar compte de les seues propietats i dels serveis municipals que es duen a terme al poble perquè aquest funcione eficientment. Totes aquestes qüestions, a les que els pegolins i les pegolines estan acostumats, van ser explicades ahir als ciutadans europeus que resideixen a Pego, perquè coneguen més a fons i de primera mà els seus drets i els seus deures en aquestes qüestions. L´activitat va estar organitzada per l´àrea de residents europeus de la Diputació d´Alacant en coordinació amb la regidoria de Benestar Social del municipi. Les Ladies de MontePego també han tingut un important paper en aquesta qüestió, ja van aconseguir congregar a un important nombre de persones.

Luis Requena, cap de l´oficina de Suma de Benidorm va ser l´encarregat d´impartir aquesta conferència en anglès. Què és suma, les taxes que inclou, els impostos que s´han de pagar, com fer-ho, els períodes de pagament van estar algunes de les qüestions tractades en la conferència.

“SUMA és una organització pública que pertany a la Diputació d´Alacant. La seua funció és gestionar i recol•lectar les taxes municipals per als ajuntaments que els deleguen aquestes competències. Entre altres taxes SUMA gestiona: la taxa de propietat (IBI), la taxa d´activitat econòmica, la de vehicles (ITV) i altres taxes municipals com la recol•lecció del fem, els guals, etc. A més, hi ha una altra taxa important que és la taxa d´increment en el valor de la terra urbanitzable. Totes aquestes taxes, menys la darrera, s´han de pagar anualment”, és la traducció de la primera part de la conferència de Requena.

Aquesta activitat és una més per a intentar integrar els estrangers en el dia a dia del municipi. De fet, les Ladies de MontePego ja estan preparant una altre intercanvi cultural. Serà a març i ha naiscut d´un oferiment de les falleres i fallers del Convent. Les ladies acompanyaran les falleres el dia de la recollida en brials per a així, intentar conèixer, des de dins el món de les falles, una festa com tothom sap, ben arrelada
710 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!