S´inicia l´auditoria ambiental de l´Agenda Local 21

Des què es presentara el projecte d´Agenda Local, s´han realitzat dos reunions per als treballadors municipals i una per als representants polítics. Actualment s´estan recollint dades per a realitzar un diagnòstic ambiental, és a dir, una radiografia del que és Pego, recopilant tots els recursos amb què compta. Participar en el desenvolupament del poble, generalment, és una qüestió impossible perquè la política sembla aïllar les tasques de l´Ajuntament dels ciutadans. Per a impedir aquesta barrera invisible que existeix entre institucions municipals i població es va crear l´Agenda Local 21. La seua filosofia parteix d´utilitzar la màxima informació possible sobre la realitat del poble i el coneixement de les aspiracions de la majoria de ciutadans, per a posteriorment redactar, amb el màxim consens, un escenari de futur a llarg termini, sota la premissa de la sostenibilitat.

Amb la iniciativa se suposa que la gent de Pego anirà coneixent molt més al voltant del poble que habita: se´ls facilitarà informació sobre el consum d´aigua, de llum, la gestió de residus, els negocis que existeixen, la forma de vida general, els problemes culturals que puguen existir, etc. Amb tots aquests coneixements la ciutadania organitzada en grups de debat, en “foros” estudiarà la informació, la treballarà i arribarà a conclusions que seran traslladades als polítics perquè coneguen la seua opinió.

Des què es presentara l´Agenda a Pego s´han realitzat dos reunions per als treballadors municipals i una per als representants polítics, actualment s´estan recollint dades de distinta naturalesa per a elaborar un diagnòstic ambiental. Per a saber com està en aquest punt Pego i poder així saber d´on es parteix i en què s´ha de treballar.

A Pego arribar a aquest punt d´enteniment i ganes de compartir amb la resta de pegolins i pegolines la informació que es gestiona dia a dia a la casa consistorial ha estat possible després de moltes reunions i disputes, derivades, fonamentalment, del clima social que s´ha viscut al poble. Cambrils expressava el seu desig que en la propera legislatura es consolidara l´Agenda i que cap a 2008-2009 es pogués redactar el PGOU amb l´ajuda de la participació ciutadana.
659 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!