S’inicia la fase de postproducció de la segona part de documental La memòria dels nostres majors

Un projecte que partix de l’Ajuntament de Pego i que subvenciona la Diputació d’Alacant amb l’objectiu de recordar el valor de les persones majors i, l’empremta que deixen en el procés de creixement d’una societat i d’un lloc privilegiat com és Pego.
Després de l’èxit del documental La memòria dels nostres majors l’Ajuntament de Pego, a través de la regidoria de Cultura i, amb el suport de la Diputació d’Alacant, ha cregut necessari emprendre una segona part per a recollir els molts testimonis que es van quedar per entrevistar i, per tant, les moltes històries que es van haver de deixar de banda degut a la durada del documental —60 minuts. És el que assenyalava la directora de La memòria dels nostres majors, Ester Pinto Ortolà, este matí a la Casa de Cultura.
Ester Pinto estava a la Casa de Cultura perquè ha encetat la fase de postproducció del projecte. Una fase que consistix, a rebre material audiovisual, per part de persones majors de 65 anys per a començar a classificar-lo. Així mateix, servirà per tenir el primer contacte amb gent que tinga coses a explicar sobre el passat de Pego. Un passat ampli que abraça des dels anys 30 fins els anys 70 del segle XX.

Esta segona part de La memòria dels nostres majors no té, a diferència de la primera, un guió definit, sinó que s’anirà escrivint a partir dels testimonis i del material que aporte la gent. L’objectiu és «donar a les persones majors protagonisme absolut», afirmava Pinto.

Amb el propòsit de completar el material audiovisual que es mostrarà en eixa segona part del documental perquè este siga el més ric possible, hui era el primer dia que es convocava a totes aquelles persones majors de 65 anys a la Casa de Cultura, de 10 a 13h., perquè portaren fotos interessants d’eixe període. Este dimecres, però, serà el primer, ja que durant tot el mes de novembre, els dimecres Ester Pinto estarà al saló d’actes de la Casa de Cultura per rebre material audiovisual, i també, per escoltar les històries que la gent que s’aprope fins allí vullga contar.

Les imatges, apuntava Ester Pinto, és interessant que mostren llocs públics, costums, festes i tradicions populars, professions i oficis antics, vestits tradicionals, personatges públics, fets significatius i altres fotos que mostren elements d’interès. Així mateix, aclaria que les fotografies que es deixen per al documental La memòria dels nostres majors 2 serà tornat el mateix dia una vegada haja sigut registrat.
764 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!