S’inicia la campanya ‘Pego és de tots, cal mantindre’l net’

Una campanya que vol continuar incidint en la necessitat que les mascotes que facen les seues necessitats en la via pública o en les zones habilitades per a tal efecte, s’han de recollir i tirar al fem. La Regidoria de Medi Ambient té com a objectiu, a l’iniciar esta nova campanya, disminuir el nombre d’excrements al municipi i tindre el poble ben net, especialment de cara a les Festes patronals i de Moros i Cristians.

gossos 1Hui dijous, ha començat al mercat, una nova campanya de conscienciació al voltant de la tinença de gossos en via pública. Esta té com a lema Pego és de tots, cal mantindre’l neti el díptic que s’ha repartit hui, junt amb una cadena amb portador de borses per a recollir els excrements dels gossos, ens dóna una idea cap a on està enfocada la campanya. Una circumstància que confirmava la regidora de Medi Ambient i Residus, Laura Castellà, explicant-nos que «és una continuïtat de les campanyes que hem fet anteriorment per la problemàtica que tenim els excrements dels gossos en el poble». El cert és que l’anterior campanya va aconseguir reduir-ne la presència. No obstant, assegurava Castellà que els seu objectiu és «intentar que es reduïsca encara més i crec convenient que ara, com arriben festes, que el poble estiga més net».

El díptic que s’ha repartit al mercat recorda que «els animals de companyia són amics que ens acompanyen al llarg de tota la seua vida» i que, «com a propietaris tenim responsabilitats i obligacions cap a ells». Entre el llistat que s’hi detalla, està que amb ells no podem «accedir a l’interior de les zones de joc infantils, així com a les zones senyalitzades on n’estiga prohibida la seua presència», que cal dur-los «lligats» a excepció de les zones d’esbarjo. gossos 2Es recorda també que «els gossos potencialment perillosos sempre han d’anar lligats i amb morrió» i un aspecte repetit fins a la sacietat, que «heu de recollir els excrements dels vostres animals de la via pública i també de les zones d’esbarjo per a gossos. Tampoc poden orinar a les façanes d’edificis ni als mobiliari urbà».

Així com en l’anterior campanya es va notar una reducció d’excrements en les vies públiques, l’impacte no va ser el mateix pel que fa a la zona habilitada expressament per a gossos, el conegut com a pipican, situada a l’avinguda Aquilino Barrachina. De fet, manifestava la regidora que «ahí justament no hem notat res». Està convençuda que això es dóna «perquè la gent pensa que en estos llocs les deposicions no cal recollir-les», tot i que, assenyalava Laura Castellà que estes zones especialment habilitades «s’han de tractar com si foren un carrer, el que vol dir que s’han de recollir els excrements».

La campanya estarà activa fins la primera setmana de juliol. Avançava la regidora de Medi Ambient i Residus que, a partir de setembre iniciaran un altre tipus de campanya, no només sobre la tinença de gossos, sinó també per a incentivar el reciclatge.

Des de la regidoria de Medi Ambient, que és qui edita el fullet informatiu es recorda que «Les multes per no complir l’ordenança reguladora de la tinença d’animals de l’Ajuntament de Pego poden arribar a 6.000 €».

 

2065 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!