S’inaugura l’Agència AMICS a Pego

Es feia aquest migdia a l’edifici de Serveis Socials de la localitat, a la tercera planta del qual estarà ubicat aquest nou recurs. Un punt de mediació per a la integració i la convivència social que a la comarca de la Marina Alta només està a Pego i a Dénia.
Aquest migdia s’inaugurava oficialment l’Agència AMICS a Pego. Es feia al nou edifici de Serveis Socials que és on es pot trobar eixe nou recurs impulsat per la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania amb el suport i la col•laboració dels Ajuntaments que superen el 5% de població immigrant no comunitària i que tenen ganes de millorar les relacions amb eixe col•lectiu, com és el cas de Pego. A l’acte assistia la cap de l’àrea d’immigració de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, Maria Jesús Mateo.

Per la seua banda, l’alcalde del municipi, l’independent Carmelo Ortolà assegurava que la posada en marxa d’aquesta Agència AMICS a Pego “és donar un pas més en quant als serveis i les prestacions que dóna l’Ajuntament de Pego a través de la Mancomunitat de Serveis Socials per al col•lectiu immigrant”. Apuntava Ortolà la habitual presència de la temàtica de la immigració en els mitjans de comunicació per a afirmar que ell ha estat immigrant i és per això que “entenc la immigració”.

Per la seua pròpia experiència, manifestava Ortolà que “considere que és una funció important que han de desenvolupar els organismes públics perquè actualment estem sofrint tots la recerca d’una vida millor que molts busquen fora del seu país, per tant, crec que qualsevol alternativa que servisca per a la integració d’aquestes persones i servisca per a intentar donar un poc d’eixida dins les nostres possibilitats, és ben rebuda”.

La cap d’àrea d’Immigració de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, Maria Jesús Mateo transmetia als presents que “estem en una època difícil però tots hem apostat, amb estes oficines AMICS, que significa Agència de Mediació per a la integració i la convivència social […] ens hem compromès tots per eixe aspecte d’integració […] d’on tots hem de partir per a conviure pacíficament”.

Així mateix, destacava Mateo que un altre dels punts importants de la inauguració és constatar que “estem treballant conjuntament, govern, ajuntaments […] per a què el resultat siga molt bo”.

Una vegada descoberta la placa que indica qui ha permés la inauguració de l’Agència AMICS a Pego, explicava l’alcalde del municipi una anècdota, que l’actual conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, durant la dictadura va ser interventor de l’Ajuntament de Pego i que va haver de fugir, per motius polítics.
562 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!