S’aprova en el Senat una major financiació per al tren Gandia-Dénia

Els grups parlamentaris de Convergència i Unió (a instàncies del Bloc), el grup Mixt (a instàncies d’Esquerra Unida) i el Popular han aprovat en el Senat una esmena perquè en els pressupostos de 2006 es contemplen 5 milions d’euros més per als estudis tècnics de la línia fèrria Gandia-Dénia.

Esta xifra s’afegeix als 200.000 euros inicialment previstos i arriba després d’un any de regenerades crítiques entre els dos partits majoritaris, PP i PSOE, responsables de les dues administracions que havien de cofinançar la connexió ferroviària entre les comarques de la Safor i la Marina Alta i que en els últims temps s’han acusat mútuament del retard de la infraestructura.

El senador socialista valencià, Segundo Bru, va explicar ahir que la maniobra del PP d’alinear-se amb el grup mixt i el grup parlamentari català «no és més que un brindis al sol»; per a assenyalar que el que fa falta és fer un conveni entre l’administració autonòmica i la central per a resoldre, no sols el sistema de finançament del projecte, també per a dilucidar si el traçat passa a ser de titularitat del govern valencià, com últimament s’està demandant des de diverses autonomies per als trens de rodalia.

Bru va explicar que la idea inicial de dotar de pressupost al projecte del tren va ser d’Esquerra Republicana de Catalunya, qui va retirar la proposta per coincidir amb els socialistes en què «es plantege bé tècnicament». Les esmenes es debatran el proper dimecres en el Congrés dels Diputats on possiblement l’esmena no serà aprovada.421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!