Sabor agredolç després dels resultats electorals a Pego

El panorama polític de Pego no varia massa del de les eleccions de 2003. El PP, qui ha presentat la candidatura amb el grup d’Iniciativa Independent manté els 8 regidors que aquests van traure la legislatura anterior. La nova formació de Ciutadans de Pego aconsegueix 4 regidors, per tant es pot considerar que puja un respecte als anteriors comicis si comptem com a seus els 3 del PP. El PSOE manté els tres regidors que tenia i el Bloc perd un dels seus regidors passant de 3 a 2. La participació va arribar a un 87%. Dilluns 28 de maig. Dia posteleccions municipals i autonòmiques. A Pego, tot i les distintes celebracions a les distintes seus de Ciutadans de Pego, de PSOE i Bloc, i posteriorment a la Plaça de l’Ajuntament perquè el PP no havia arribat a la majoria absoluta, la sensació era agredolça. A la seu del PP aquesta sensació es pot dir que es repetia. Ahir, cap dels 4 partits polítics que es presentaven a l’alcaldia del municipi havia aconseguit les expectatives fixades.

El PP no arribava a la majoria absoluta que tant anhelava per a poder dur a terme el seu programa electoral sense entrebancs. PSOE es mantenia en el mateix nombre de regidors que la legislatura anterior, veient frustrat el seu impuls a l’alça. El Bloc, era el partit més perjudicat, al veure minvar la seua representació al consistori en un regidor respecte als anteriors comicis.

Només Ciutadans de Pego es podia sentir relativament satisfet amb el seu resultat, si és té en compte que el líder de la formació, l’actual alcalde, en les darreres eleccions estava al capdavant del PP i aquest partit va treure tres regidors. Enguany presentar-se com a alcaldable per la nova formació Ciutadans de Pego, ha aconseguit fins a 4 regidors, és a dir, ha pujat en un la seua representació. El de Ciutadans és l’únic resultat que es mou en positiu.

La nit d’ahir a Pego es va viure intensament. A totes les seus electorals tenien el cor en un puny. Els nervis a flor de pell. I és que, com fa 4 anys, fins al darrer moment no anava a saber-se el resultat final. Amb un 87% de participació ciutadana, podem assegurar que Pego és un dels pobles on la gent més ha acudit a les urnes. I així les coses fins a les passades les 10 de la nit no es van saber els resultats amb una certesa del 100%. Quedava una taula per saber i recomptar, Cervantes A, la que havia de donar la clau del futur govern de Pego i totes les seus esperaven amb ànsia la que seria la darrera trucada de telèfon.

Finalment els resultats van ser els següents: PP amb 2.976 vots i un 44’58% del total de vots aconseguia 8 regidors. Ciutadans de Pego, amb 1.679 vots i un 25’15% de representació se situava com a segona força política al poble obtenint 4 regidors. En tercer lloc, el PSOE amb 1.152 vots i un 17’26% del total de vots mantenia els 3 edils de l’anterior legislatura. Per la seua banda, el BNV, amb 758 vots i un 11’36% aconseguia 2 regidors, el que significa la pèrdua d’un edil respecte a 2003.

Així les coses, Pego haurà de ser governada en minoria simple o amb un pacte de govern perquè cap partit ha aconseguit la majoria absoluta, perquè es necessiten com a mínim 9 regidors per a governar en solitari, ja que l’ajuntament de Pego compta amb un total de 17 regidors. A partir d’avui mateix els partits que opten a l’alcaldia hauran de reflexionar sobre els resultats obtinguts, i sobre les possibles combinacions que es poden realitzar per a crear el nou govern de Pego.

Totes les previsions apunten a què es reeditarà el govern tripartit que fins ara ha estat al capdavant del consistori pegolí, tot i que ara en comptes de governar PP, PSOE, BNV, governaran CTPG, PSOE i BNV. Si aquest pacte finalment arriba a bon port, el partit que estarà a l’oposició també canviarà de sigles i en comptes d’anomenar-se Iniciativa Independent, s’anomenarà PP.

Sobre un 87% de participació ciutadana en aquestes eleccions el 99% d’aquests vots emesos han sigut vàlids. L’abstenció se situa en un 13%, els vots en blanc en un 1%, el mateix percentatge que de vots nuls.

En els darrers comicis va votar un 84’01%, tenint validesa de vot un 99’39%. L’abstenció es va situar en un 16% i els vots nuls no van arribar a l’1%. Percentatge aquests de vots en blanc. Al respecte dels resultats electorals de 2003, Iniciativa Independent va obtenir 3007 vots arribant al 45’87% de representació, el que es traduïa en 8 edils. El PP amb 1.255 vots i un 19’15% obtenia 3 regidors. El PSOE treia 1.167 vots, un 17’8% de representació i 3 regidors. Per últim, el BNV obtenia 1.061 vots i el 16’19% de participació municipal, el que es traduïa en 3 edils. Formant un pacte de govern entre PP, PSOE i BNV que ha durat fins avui, tot i els conflictes interns dins el PP, que van dur a l’actual alcalde, Carmelo Ortolà, a formar un nou partit polític.

A partir d’ara i amb els resultats a la mà, les distintes formacions hauran de començar a treballar i a dialogar. De moment, el proper dijous, darrer de mes, tindrà lloc l’últim plenari ordinari de la legislatura.
480 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!