Retards en el pagament de les nòmines del sector sanitari

La junta de personal ha assegurat que les «irregularitats» en el cobrament dels salaris als treballadors de l’hospital i els centres de salut de la Marina Alta es remunten a abans del passat estiu. La sanitat comarcal no para d´agreugar-se, dia a dia, els habitants de la Marina Alta comproven la situació caòtica que regna al si dels Centres de Salut o al propi Hospital de l´àrea per la falta de recursos de diversos tipus. Ara s´afegeix un altre gran problema que té com a protagonistes els funcionaris del sector. Els treballadors d’alguns centres de salut, com són el de Xàbia o Calp, ja havien denunciat, anteriorment, retards en el cobrament dels salaris. Dimecres, però, la Junta de personal, que agrupa els treballadors de l’hospital i de tots els centres de salut de la comarca, va denunciar oficialment el retard en el cobrament dels salaris.

La situació es va originar, informa la junta de personal, «abans de l’estiu» passat. Des de llavors, les «irregularitats» vénen sent «contínues», tant pel que fa al cobrament dels salaris com al de les guàrdies. Els retards, a més, «estan afectant tots els treballadors, amb deutes que s’arrosseguen durant mesos i que ocasionen problemes a nombroses famílies, tant per no disposar d’un diners amb què es comptava com pel temps perdut tractant de solucionar-ho».

Si són «tots» els treballadors els que estan patint esta situació, més greu és, explica la junta de personal, que els retards en les nòmines «afecten preferentment el personal en situació més precària: contractats de reforç de guàrdies i substitucions per malaltia o vacances, que veuen agreujada la seua precarietat i retribució escassa per la incertesa del seu cobrament en el moment previst».

El retard no es produeix només a l’hora de cobrar. També, denuncien, «no disposem de la nòmina fins a diverses setmanes després d’haver cobrat, la qual cosa fa impossible esbrinar perquè aquest mes hem cobrat de menys». Un exemple clar és que «al novembre hem rebut (i no tots) la nòmina de setembre».

Els treballadors atribueixen els problemes en els cobraments a què la Direcció de l’àrea «ha assumit la gestió de les nòmines fins ara realitzada a Gandia», però, no obstant, «no ha augmentat el personal administratiu necessari per a aquesta nova tasca ni s’ha substituït prou personal administratiu en vacances».

Però la cosa no acaba amb els retards, perquè les explicacions que es reben des de la direcció es podrien classificar d´inversemblants per la ser insensibilitat. Quan els treballadors s´interessen per conèixer els motius dels retards en el pagament dels salaris, se´ls contesta: “doncs tira de la targeta fins que cobres” o “hi ha que té estalviada alguna cosa per a situacions com aquesta”.
483 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!