Quatre poblacions han signat a Pego l’adhesió al Pacte Comarcal per la Prevenció i Seguretat Local


Pego, Gata de Gorgos, Beniarbeig i Els Poblest són els municipis que s’han adherit avui i han firmat l’acord. L’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha presidit l’acte de signatura, que ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Pego i en el que s’han donat cita alcaldes, regidors i caps de la Policia Local de diferents localitats.

L’intendent de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort, ha estat l’encarregat de dirigir la cerimònia i ha explicat que la idea de fer aquest pacte comarcal venia treballant-se des del 2011 i comencà a fer-se realitat amb la primera firma d’alcaldes al 2017.

L’objectiu, l’ha explicat ell mateix.

Per ara, al Pacte Comarcal per la Prevenció i Seguretat Local s’han adherit Dénia, Xàbia, Benissa, Ondara, Pego, El Verger, Gata de Gorgos, Beniarbeig, Els Poblets, El Poble Nou de Benitatxell, Pedreguer i Llíber.

Aquesta carta de compromisos és un acord que pretén coordinar l’acció de tots els municipis a l’hora d’elaborar i implementar les polítiques de seguretat. Entre altres mesures, es vol mancomunar o compartir recursos materials, pràctiques, i, també recursos humans. Però, tal com s’ha explicat aquest matí, la qüestió dels recursos humans planteja alguns inconvenients i dubtes de tipus legal i laboral, a més de possibles llacunes de competències.

Enrique Moll ha trasmés una aposta forta de Pego per aquest pacte, afirmant que pot ser la llavor d’una futura policia autonòmica basada en la policia local.

Altres alcaldes, com ara el d’Ondara i el del Verger, han assenyalat que el Pacte hauria de donar peu a la creació d’una primera policia comarcal que funcionaria com un únic ens.

1320 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!