Primers passos del I Pla per a la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens 2015-2016

El Pla aprovat per unanimitat per l’Ajuntament de Pego el passat 5 de febrer de 2015 té una cita important el proper 20 d’octubre. S’inicia el primer curs específic, ‘El principi d’igualtat’, dirigit al personal tècnic i els polítics i polítiques municipals.
El 5 de febrer el ple de l’Ajuntament de Pego aprovava per unanimitat el I per a la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens 2015-2016 (ara endavant Pla d’igualtat). Este pla conté mesures per a fer efectiva la igualtat real entre els dos sexes. Amb ell es pretén «contribuir al desenvolupament de la democràcia al fer efectiu el ple dret de tota la ciutadania de Pego», assenyala en la seua introducció el document.

Per a poder traslladar el contingut del I Pla per a la igualtat a la societat pegolina, el personal tècnic de l’Ajuntament de Pego i els seus representants polítics necessiten formació. La implantació es pretén realitzar des d’un enfocament transversal perquè es tracta d’un problema global que es pot abordar des de totes les àrees.

El proper 20 d’octubre i al llarg de quatre sessions, personal municipal i polítics/es assistiran a un curs de 20 hores amb l’objectiu d’adquirir coneixements bàsics per a incorporar en el seu treball diari la perspectiva de gènere.

Durant el curs El principi d’igualtat es plantejarà la diferència entre els conceptes de sexe i gènere, l’evolució dels drets de les dones, el rol social d’homes i dones, la igualtat formal i la real, les accions positives que es poden aplicar, la divisió sexual del treball, la violència de gènere i la transversalitat.

El curs serà impartit per Concha Collado Mateo, professora associada de dret constitucional de la Universitat d’Alacant, presidenta de la Agrupación de Mujeres del Col·legi d’Advocats d’Alacant, ex-assessora del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, àrbitre d’eleccions sindicals i escriptora en diverses publicacions.
1074 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!