Primera gestació amb embrions congelats a la Marina Alta

El passat dia 30 de juny, a penes uns dies després del primer aniversari de l’obertura al públic de l’Institut de Reproducció de la Marina Alta (IREMA) a Beniarbeig, després de diversos èxits amb tractaments de fecundació in vitro, es va confirmar el primer embaràs per mitjà de la transferència d’embrions que havien sigut prèviament congelats. A l´Estat Espanyol més de 600.000 parelles tenen problemas d´infertilitat i cada any es diagnostiquen 16.000 nous casos que presenten dificultats per a tenir fills. És per això que la notícia que ens arriba des de l´Institut de Reproducció de la Marina Alta podem qualificar-la com a esperançadora.

El passat dia 30 de juny, uns dies després de complir el primer aniversari d´obertura, l´Institut de Reproducció de la Marina Alta, situat a Beniarbeig, va confirmar el primer embaràs mitjançant la transferència d´embrions que havien estat prèviament congelats. Aquesta tècnica és coneguda com a criopreservació d’embrions. Una tècnica que es realitza, de forma habitual, en clíniques de reproducció assistida des de fa diversos anys.

Si bé les taxes d’embaràs amb embrions congelats, per regla general, són més baixes que amb embrions frescos, recentment s’han produït grans avanços en les tècniques de congelació, permetent obtenir resultats que s’acosten als obtinguts amb embrions frescos. Això suposa una gran millora en els resultats del tractament de parelles d’infertilitat. De fet, els percentatges d´èxit en matèria de reproducció assistida milloren cada vegada més amb els nous avanços en la matèria.

A l’Institut de Reproducció de la Marina Alta les xifres parlen per si soles. Després dels èxits aconseguits en tractaments de Fecundació In Vitro i d´inseminació artificial, ara se suma aquesta nova gestació després d’aplicar per primera vegada la transferència d’embrions congelats que incorpora els nous avanços en les tècniques de congelació.

Els embrions sobrants en els tractaments de fecundació in vitro, després de l’aprovació de la nova Llei de Reproducció Assistida el mes passat poden tenir diferents destins: congelació per a ús propi, donació a altres parelles, investigació o ser rebutjats. La majoria dels pacients decideixen conservar-los per a un futur, però alguns d’aquestos pacients, després d’aconseguir una gestació en el seu tractament de fecundació in vitro decideixen donar-los a altres parelles.

Després d´un any en funcionament, Irema destaca la importància de la seua presència a la comarca perquè han aconseguit apropar aquest servei a una població que abans s´havia de desplaçar fins València o Alacant per a seguir els tractaments de fertilitat.
658 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!