Polèmica per l’acurtament del recorregut de Pinyata

La Regidoria de Festes va prendre la decisió d’iniciar enguany la desfilada de Pinyata a l’encreuament entre els carrers Capità Cendra i Sant Jaume per a evitar la bastida que ocupa l’entrada de la Capella de l’Ecce-Homo i perquè és un lloc ampli que permet que la gent que va incorporant-se a la desfilada puga esperar-se a la comparsa que més li agrade per a unir-se a ella. Esta retallada, però, no ha agradat a alguns pegolins i pegolines que ho han manifestat públicament pel grup de facebook ‘Què passa a Pego?’. Des d’allí s’han proposat alternatives d’inici de la desfilada com el Forn d’Ebo o la creu de Sant Miquel perquè esta siga més llarga. La regidora de Festes convida a tota persona que tinga interès en aportar idees per a Pinyata a la reunió de la Comissió de Carnestoltes que tindrà lloc esta vesprada, a les 19.30h., a l’Ajuntament de Pego.

P1180498El canvi introduït enguany al recorregut del seguici fúnebre de Pinyata ha encetat una nova polèmica al voltant de Festes a través del grup de facebook, ‘Què passa a Pego?’. I és que enguany el punt de trobada de la Pinyata no és la plaça de l’Ajuntament, sinó l’encreuament entre els carrers Capità Cendra i Sant Jaume. Esta modificació ha vingut motivada «per les obres que tenen lloc a la Capella de l’Ecce-Homo», explicava la regidora de Festes, Rebeca Bañuls. Ressaltava també que «l’acurtament és tan sols de 200 metres. A penes 200 metres separen la plaça de l’Ajuntament de l’eixida que hem proposat com a alternativa per a enguany. I només serà enguany». Afegia que esta proposta s’ha fet «per seguretat i per a què tot estiga controlat».

not5289Així mateix, explicava la regidora de Festes que «el punt de trobada s’ha decidit ahí perquè hi ha molta gent que no va en cap carrossa […] sinó que des del punt de trobada s’hi afegix a la desfilada amb la colla o camió que més li agrada». Per tant, afirmava Rebeca Bañuls, «el punt de trobada s’havia de posar en un lloc que fora cèntric i ample perquè fora fàcil d’anar organitzant-se».

Apuntava Bañuls que, «tota la gent que isca des dels punts on han quedat per a concentrar-se, bars o portelles, podrà començar des d’eixos bars o portelles la desfilada, com cada any. El que isca des de Sant Rafel, des del Passeig o des de la carretera d’Atzúbia, podrà arribar al punt de trobada, ja, en desfilada».

P1180501El descontent expressat a través del grup ‘Què passa a Pego?’ es traduïx, en alguns comentaris, en propostes alternatives per començar la desfilada des de punts que allarguen un poc més el recorregut com són començar des del Forn d’Ebo, des del passeig del Cementeri o des de la Creu de Sant Miquel, com en l’Entradeta de Moros i Cristians. Esta última proposta sembla ser que sí que s’havia contemplat, però segons un dels membres de la Comissió de Carnestoltes, «la gent que ix al desfile amb camions grans deia que per on està el semàfor de davant del forn de Mancanera estos no passaven, per tant no hi havia massa marge per a desviar el recorregut de la pinyata». No obstant això, la regidora de Festes convida a tota la gent que vulga aportar idees per a Pinyata a acudir a la Comissió de Carnestoltes que tindrà lloc esta vesprada, a les 7.30h., a l’Ajuntament de Pego.

16836188_682866081884775_3157308695447499439_o16603009_411476869194629_2366636099062268130_nD’altra banda, si el temps ho permet, una vegada totes les pinyates i sardines siguen cendra al bell mig del Pla de la Font s’encetarà el correfocs que enguany corre a càrrec de la Colla ‘Dimonis Rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar. El correfocs eixirà del Pla de la Font i enfilarà el Passeig Cervantes, Ausiàs March, Carmel Giner, Llavador, Sant Agustí, per a tornar al lloc d’eixida, el Pla de la Font. Una vegada finalitzat el correfocs hi haurà música des de l’Espai Veïnal Antic Institut fins al carrer Sant Agustí.

 

2019 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!