Pòdium pegolí a la final del triangular Costa Blanca de colombicultura

‘Patiràs’ de Vicent Siscar va ser el que més temps va estar pròxim a la coloma. En segona posició es classificava ‘No se toca’ d’Abel Borrull, i en tercera posició va ser per a ‘Ying-Yang’ de Paco Moran.
Diumenge es va disputar la Final del triangular Costa Blanca de colombicultura a les Sorts dels Closa i el resultat no se l’imaginava ni el més optimista dels colombaires pegolins. El president del Club Esportiu de Colombicultura de Pego no podia amagar la seua satisfacció i més quan el representant de la Federació comentava que és la primera vegada que es dóna que un poble ocupe les tres primeres posicions del pòdium.

Els coloms guanyadors van estar ‘Patiràs’, ‘No se toca’ i ‘Ying-Yang’.
‘Patiràs’ és de Vicent Siscar, ‘Sacalacuerda’ i va despuntar en les dos primeres proves aconseguint 500 punts d’una ‘tacada’. Apuntava Santamaria que havia de passar alguna catàstrofe perquè ‘Patiràs’ no estigués entre els millors.

El segon classificat, ‘No se toca’ és d’Abel Borrull, un jove que fa tres anys que vola coloms a Pego
i, el tercer classificat ‘Ying-Yang’ és de Paco Moran, més conegut com al joier d’Oliva, casat a Pego.
Per al president del Club Esportiu de colombicultura pegolí les claus de l’èxit dels coloms pegolins en esta final ha estat “el centre de vol perquè exigim bastant als coloms”, “té un alt percentatge de classificar-se”.

Explicava Santamaria que a la final de colombicultura van portar una coloma de València i per tant, no coneixia el terreny. El concurs, en el que hi ha una coloma per a 90 coloms consisteix en veure quin colom està més temps a prop de la coloma. Per a mesurar-ho tant ella com ells porten xips . Cada minut a prop de la coloma són 2 punts.

La propera cita de la colombicultura pegolina és un concurs local que tindrà lloc dissabte 21 de juny i finalitzarà el 4 de juliol, amb dinar inclòs.
786 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!