“Poca i imprecisa informació” en la reunió entre la Conselleria i la Junta de Personal de l’hospital comarcal

La reunió estava convocada per a informar al personal del centre sanitari sobre la data d’inici del nou hospital, sense incloure tractar sobre la crítica situació en què es troba actualment l’atenció sanitària, davant eixa actitud el personal de l’hospital es va mobilitzar per mostrar el seu malestar en la situació actual d’incertesa. La Conselleria encara no ha nomenat el director de l’hospital i del Comissionat.

El personal de l’hospital comarcal de la Marina Alta en Dénia es va mobilitzar ahir amb motiu de la reunió que diversos representants de la Conselleria de Sanitat van mantenir amb la Junta de Personal i els caps de servei per a perfilar els detalls laborals i de funcionament de cara a la imminent privatització de la gestió del departament de salut de la comarca. La nova situació ja té data d’inici, el dia 1 de desembre, dilluns. Aquesta obertura, indiquen des de la Junta de Personal “es farà de forma progressiva” sense concretar per on començarà l’obertura. Sobre la qüestió el que més s’ha detallat segons la Junta és que “preveuen que Urgències (i el que comporta: hospitalització, quiròfans, reanimació, entre d’altres) s’obrirà cap a meitat de desembre”.

Al voltant de les condicions de treball de l’actual plantilla del centre hospitalari la informació que la Conselleria ha facilitat a la Junta de Personal consisteix a afirma que “les condicions seran establertes en funció de l’adscripció de cada treballador, amb dependència funcional de la direcció de MarinaSalud.” A això s’ha d’afegir que “en la segona quinzena de novembre –en principi a partir de la setmana que ve- el personal que haja de treballar a l’hospital nou rebrà comunicació personal indicant on i quan canviarà d’ubicació el lloc de treball”. A aquesta vaga informació, asseguren des de la Junta de Personal, “no han indicat el calendari ni horaris, ni torns” ja que depenen de MarinaSalud. Apunten també des de personal que els han explicat que “en tot cas, els permisos i descansos previstos pels dies festius queden supeditats a l’assistència sanitària en una situació extraordinària”.

En eixa reunió no es va nomenar ni el nou director de l’hospital ni el director del Comissionat, és a dir, el responsable del personal de la Conselleria que treballe a les ordres de MarinaSalud. Aquesta decisió correspon i és responsabilitat del Conseller de Sanitat.

La Junta de Personal de l’Hospital Comarcal es va sorprendre que no es tractara en la reunió el bloqueig de les cites de consultes que afecta al centre des d’abans de l’estiu passat. Segons José Cano, representant de la Conselleria “ignorava que existia eixe problema” i per tant no el va abordar per a donar-li solució. D’altra banda, sobre aquesta qüestió, informa la junta de personal que el Director Gerent del Departament, el Dr López va afirmar que “les agendes de consulta encara estan fent-se, i que es tracta d’un problema informàtic, però que a partir del 15 de novembre començaran (MarinaSalut, s’entén) a citar els pacients pendents, si no estan les agendes en paper”.

Resumien la reunió, des de la Junta de Personal com a de “poca i imprecisa informació nova, sense mencionar en absolut els problemes que afecten als treballadors i a la població (les cites de consultes, l’atenció d’urgències i l’organització general).” I apuntaven irònicament que des de Conselleria “el que si té clar és que l’aparcament serà de pagament tant per als treballadors com per als pacients”.
486 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!