Persecució pels terrats de Dénia

Rescaten un voltor negre que va sobrevolar durant més de 2 hores edificis pròxims a l’estació de tren. La jove au pertany a una espècie en perill d’extinció. I es que sols hi ha mil parelles a tota Europa. L’animal serà soltat a Mallorca.Un voltor negre va sorprendre ahir a la vesprada als treballadors de l’estació de ferrocarril de Dénia. A les quatre de la vesprada es va detectar l’animal en la teulada de la caseta de manteniment de les instal•lacions, on es va posar fins que van arribar dos agents mediambientals de la conselleria de Territori. Durant dos hores l’animal va sobrevolar els terrats del nucli urbà dianense intentant evitar que el capturaren.

Habitualment, este tipus d’aus jóvens es desorienten en l’època en què s’inicien a la caça. És a dir, es tracta d’un «exemple de distensió», van aclarir els agents mediambientals. Segons van informar en el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de la Santa Faç d’Alacant, on va ser acollit, este exemplar només pot trobar-se a Mallorca i el centre de la península. En l’àmbit europeu és propi de l’est i també d’Afganistan. En total, hi ha 1.000 parelles en tota Europa.
Durant el sigil•lós treball que van realitzar els agents de Territori a l’intentar acostar-se a l’animal, anaven despertant la curiositat dels vianants. Després de pujar al tercer terrat a què el voltor va visitar, va ser rescatat al veure’s atrapat en una xicoteta terrassa on va caure i li va ser impossible eixir.

El voltor presentava símptomes de deshidratació, es trobava dèbil i amb un mal pes quan va ser atrapat a les 18:30 hores. Aproximadamene, a les huit de la vesprada l’animal va ingressar finalment en el Centre de Recuperació d’Alacant. En estes instal•lacions ho mantindran un parell de dies únicament amb sèrum fins que es recupere i puga ser alliberat. Segons van anunciar els treballadors del centre probablement ho tiren a volar a Mallorca.

502 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!