Pego Viu fa una enquesta sobre el grau de coneixement dels PAI Pego Golf i Penya Roja

A través d’un formulari en línia el col·lectiu de defensa del territori està fent una enquesta per tal de saber el grau de coneixement que té la població en general al respecte dels dos projectes urbanístics.

El president de Pego Viu, Néstor Portes, ha explicat que la iniciativa ha estat posada en marxa en constatar en diferents assemblees i reunions que els seus propis socis i sòcies desconeixen moltes coses sobre aquests projectes.

Així, Pego Viu tracta de recopilar una informació que servirà per a accions futures i pròximes. La primera serà fer unes jornades en les quals persones expertes en diferents matèries analitzaran ambdós projectes i les seues repercussions paisatgístiques, urbanístiques, econòmiques, socials, mediambientals… I la segona fer també una enquesta per als partits polítics.

Cal recordar que el col·lectiu fa unes setmanes sol·licità a l’Ajuntament de Pego que faça un procés de participació ciutadana per a consultar a la població sobre els dos PAIs, el Pego Golf i el de Penya Roja. Petició a la qual ja s’ha contestat des de l’Ajuntament.

En tot moment, està de fons l’objectiu de fer eixa consulta popular i és que Pego Viu defensa, com afirma el seu president, la democràcia participativa per a qüestions tan importants com el desenvolupament urbanístic i el model de poble.

Es dona la circumstància que la iniciativa de Pego Viu ha estat encetada coincidint amb la recta final de la legislatura i el compte enrere de les eleccions municipals del 28 de maig. Néstor Portes aclareix el perquè.

L’enquesta està feta amb un formulari de Google que s’està compartint principalment per grups de WhatsApp. Es pot completar amb el telèfon mòbil, tan sols una vegada per correu electrònic i és completament anònima perquè no guarda cap dada personal. Estarà activa durant el que queda de setmana perquè, segons Portes, la setmana que ve extrauran els resultats i conclusions.

Inclou un total de 10 preguntes elaborades i consensuades pels mateixos socis i sòcies de Pego Viu, en elles es tracta aspectes com el grau de coneixement dels projectes de Penja Roja i Pego Golf i de l’impacte social, econòmic, ambiental i demogràfic que podrien tindre.

L’associació espera aconseguir un mínim de 400 respostes, xifra que considera suficient per a tindre una fiabilitat i representativitat del grau de coneixement dels veïns i veïnes de Pego sobre aquests PAIs. Per ara en té ja més de 300.
1022 Visites
Hola!!