Pego Viu denuncia l’extracció irregular d’aigua en un aqüífer al Verger per abastir a Dénia

Segons la denuncia que s’ha fet circular per les xarxes socials des de la comunitat de regants del Verger, l’empresa Aqualia ha construït un pou, amb una bomba d’extracció en un aqüífer del terme del Verger que des de Falles porta aigua cap a Dénia.

Segons aquesta comunicació dels regants, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no ha autoritzat aquesta operacio i té un expedient al respecte per tramitar un permís a Aqualia per extraure de l’aqüífer de Segària 7 milions de metres cúbics a l’any.

 

Pego Viu s’ha fet ressó d’aquesta informació perquè segons diuen, l’aqüífer no tan sols abasteix pous en El Verger, sinò també nombrosos pous en el terme de Pego. I, assenyala el col·lectiu, de no aturar-se l’extracció massiva que es du a terme de nit i de dia, molts d’aquestos pous es salinitzaran, la qual cosa tindrà un important impacte en la Plana de Pego.

La informació que circula per la xarxa surt d’una reunió extraordinària que els regants del Verger van mantindre el diumenge, en què es va barallar la possibilitat de convocar una manifestació al Verger en breu.

Des de l’Ajuntament del Verger s’ha fet un comunicat aclarint alguns dels termes d’aquest comunicat. Segons el consistori, Aqualia ha arrendat el pou a un particular i l’empresa sí que està autoritzada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a extraure aigua, però, només mig milió de metres cúbics a l’any. Punt ratificat des d’Aqualia. A més, l’Ajuntament vergelí ha anunciat que el dijous hi ha prevista una reunió amb la Confederació per tractar l’assumpte.

2012 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!