Pego sol·licita renovar el Punt d’Informació Juvenil per donar-li vida

Este s’ubicarà a l’Espai Veïnal Antic Institut i estarà obert dos vesprada a la setmana, tres hores cada vesprada. En un primer moment la regidora de Joventut i l’Associació ALMA seran les encarregades d’atendre els i les joves que s’hi apropen. No obstant això, s’està en converses amb l’Assemblea de l’Antic Institut perquè esta també col·labore en la gestió del punt d’informació juvenil. Volem Pego va criticar que siga la regidora qui estiga donant la informació perquè considera que convertix en «partidista» eixe punt jove. La sol·licitud era aprova per 14 vots a favor i 1 abstenció.

Dijous el ple de Pego va aprovar sol·licitar a l’IVAJ comptar amb un Punt d’Informació Juvenil al municipi. La seua missió serà «prestar un servei d’informació permanent, assessorament i documentació als i les joves del municipi i a aquells i aquelles d’altres localitats que ens visiten, sobre temes i assumptes que afecten la vida quotidiana». A més, es pretén que este punt d’informació juvenil servisca perquè els i les joves puguen aconseguir els seus propòsits personals i els afavorisca l’accés a les diferents oportunitats socials.

P1330947La regidora de Joventut, Rebeca Bañuls, va explicar que Pego ja comptava amb un punt d’informació juvenil, tot i que lamentava que este no s’hagués potenciat i, es pot dir, es desconeguera la seua existència. Eixe punt estava ubicat a la Casa de Cultura. Davant el temps transcorregut des de la primera concessió, però, l’Ajuntament havia de tornar realitzar la sol·licitud i per això es pujava en l’ordre del dia del ple municipal.

Explicava la regidora que l’IVAJ «no demana cap requisit especial. Només ens demanen un espai amb una taula, que s’òbriga tres hores a la setmana». Sobre esta base, Rebeca Bañuls informava que s’ha decidit obrir el punt d’informació juvenil «en comptes de tres hores a la setmana, dos dies de vesprada, tres hores cada dia». Avançava també que, de moment, d’eixes sis hores d’obertura se’n farà càrrec ella mateixa i l’associació ALMA. La idea que traslladava Bañuls era, però, buscar més voluntariat «perquè el punt d’informació jove estarà a l’Espai Veïnal Antic Institut, és per això que ja ens hem posat en contacte amb l’Assemblea de l’Antic Institut perquè ens tire un cable amb algunes activitats».

P1330940La regidora de Volem Pego, Irene Sendra es va mostrar dura davant esta sol·licitud. Criticava que «sembla que no ha sigut mai una necessitat per al poble que hi haja un punt jove. En els anys que fa que esteu governant i mai s’ha plantejat fer un punt com cal». I considerava que «la gent jove està un poc desemparada en este poble». Demanava Sendra que «es faça d’una forma seriosa» i ho deia perquè creu que «sis hores és poc temps per a un punt jove». Així mateix, la regidora de Volem Pego va criticar que «es tractaria d’un punt jove partidista, del PSOE, perquè estaria la regidora de Joventut donant la cara». Manifestava Irene Sendra que el millor criteri seria posar personal tècnic al capdavant del punt d’informació juvenil o que foren associacions les que s’encarregaren de dur-lo endavant.

Contestava Rebeca Bañuls que el punt jove se sol·licita perquè «és una necessitat des de fa anys». D’altra banda, explicava que és normal que «figure com a responsable la regidora de Joventut, el que no vol dir que estiga les sis hores atenent». Tot i que confirmava que «intentaré estar el màxim possible perquè si algú ve a demanar alguna cosa necessita que hi haja algú que es faça responsable» i lamentava que l’Ajuntament de Pego no dispose d’un tècnic de joventut.

P1330950Raül Tamarit aclaria que el punt d’informació jove s’ha volgut ubicar a l’Espai Veïnal Antic Institut perquè allí estan totes les associacions. I assegurava que «fins que no es consolide com si fora una associació estarà present la regidora, però ALMA té una funció molt important des de l’inici perquè cedirà la seua tècnic de joventut».

P1330939El Partit Popular s’afegia a allò expressat inicialment per Irene Sendra, regidora de Volem Pego.

Compromís per Pego preguntava, en veu de Bernat Boluda, si s’havia «fet algun estudi al respecte sobre la proposta per a saber les necessitats reals dels joves». La regidora contestava que «estudi no se n’ha fet». No obstant això, assegurava Rebeca Bañuls que «sí que s’ha consultat la gent de l’Antic Institut, a les associacions dels Scouts, dels Júniors, a les associacions de joves què necessitarien». Així mateix, s’ha preguntat el funcionament de la resta de punts d’informació juvenil que formen part de la Xarxa Joves de la Marina Alta.

P1330943D’altra banda, Compromís per Pego suggeria introduir en la sol·licitud de punt d’informació juvenil «la cerca d’igualtat d’oportunitats i discriminació positiva en els supòsits de desigualtat de persones joves». Una suggerència que era acceptada pel ple. Finalitzava la seua intervenció Bernat Boluda preguntant «Què és el que heu fet en els darrers anys en esta àrea, res de res? Esperem que siga per a millor», perquè prèviament afirmava que «mai és tard per a parlar sobre este tema».

P1330949Refeia la pregunta l’alcalde, Enrique Moll, plantejant «Què és el que hem fet any rere any en esta àrea perquè tots els que estem ací, excepte Irene, hem tingut responsabilitats de govern».

La sol·licitud del punt d’informació juvenil per a Pego va ser aprovada amb 14 vots a favor, els de PSPV, Compromís per Pego, PP i Ciutadans de Pego Independents i l’abstenció de Volem Pego.

 

1900 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!