Pego se suma a la campanya “Mans al riu!” de la Fundació Limne

Mans al riu! és la campanya de voluntariat ambiental més gran de la Comunitat Valenciana que, des de 2010, organitza de forma regular la Fundació Limne amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels nostres rius. Enguany, com ja s’ha fet en anys anteriors, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pego, se suma a la campanya. L’activitat ‘Mans al riu’ tindrà lloc dissabte 1 d’abril, a les 10h. El punt de concentració és la Cooperativa Agrícola de Pego. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari per a la neteja, prega inscripció prèvia escrivint a participa@limne.org o cridant al 635475706.

Fotografía de página completaEste cap de setmana que ve, més concretament l’1 d’abril, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva torna a ser el centre d’iniciatives que incentiven la cura pel medi ambient. Si el cap de setmana passat l’anàlisi de l’aigua va ser el focus d’atenció en la jornada que celebrava el Dia Mundial de l’Aigua amb l’activitat titulada ‘Ullals, rius i cultius: l’aigua font de vida a la Marjal’, este proper dissabte la Fundació Limne, en col·laboració amb l’ajuntament de Pego i el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva ens convida a participar en la jornada de voluntariat, ‘Mans al riu’. L’objectiu d’esta campanya és fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels nostres rius. Durant la darrera edició de la jornada van participar 20 municipis i 588 voluntaris, que van retirar 4,5 tones de residus dels trams de riu on s’actuà.

Enguany la campanya ‘Mans al riu’ de la Fundació Limne aconseguix un nou record d’afiliació, sumant la participació de 4 municipis més que en l’última edició. És per això que des de Limne assenyalen que «esta anualitat es batran rècords de participació ja que, a banda dels municipis tradicionalment compromesos amb la campanya s’han sumat noves localitats».

En l’edició de 2017 participen els pobles d’Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, l’Alqueria d’Asnar, Alzira, Borriana, Bunyol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Muro d’Alcoi, Olba, Paterna, Pego, Riba-Roja de Túria, Sueca, Torrent, Agres i Xeraco. Municipis que uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport de la ciutadania que vulga implicar-se en la campanya.

Els recolzaments a llarg termini amb els projectes de millora dels nostres rius, com el que aporta Pego, són imprescindibles per «teixir una xarxa col·laborativa entre administracions, entitats conservacionistes i societat civil», asseguren des de la Fundació Limne. A Pego, a més, compten amb la col·laboració i el suport logístic del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i l’Ajuntament de Pego que aporta 150€ a la Fundació Limne, a més de contenidors, borses de fem, guants i esmorzar per als voluntaris i les voluntàries.

L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials on s’actuarà, es farà incís en els mitjans que hi ha hui dia per gestionar els residus.

Totes les persones que desitgen sumar-se a l’activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’anar el dissabte 1 d’abril, a les 10:00 hores, a la gasolinera de la Cooperativa des d’on s’accedirà al punt d’actuació. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari per a la neteja, prega inscripció prèvia escrivint a participa@limne.org o cridant al 635475706.

1855 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!