Pego reivindica el 8M com «un crit col·lectiu contra les injustícies que encara patim les dones», en paraules de la regidora d’Igualtat Paula Orihuel

Un «recordatori que la igualtat legal no sempre significa igualtat real i que no podem donar per fet cap dret», continuava. Així mateix, s’ha recordat que la lluita per la igualtat és col·lectiva, de tota la societat, en la Caminada ‘Per una igualtat real’ organitzada per Dones Cabal i amb el suport de l’Ajuntament de Pego.
_______________

Dissabte 8 de març, Dia Internacional de les Dones, passades les 10 del matí comença a Pego la Caminada ‘Per una igualtat real’ organitzada pel grup de Dones Cabal, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego i que va comptar amb la presència dels portaveus dels partits de l’oposició al consistori: Ferran González per part del PP i Víctor Climent per part de Compromís. La caminada que va finalitzar a la Plaça Maria Cambrils on va tindre lloc la lectura d’un manifest institucional que va llegir la regidora d’Igualtat, Paula Orihuel, sota l’atenta mirada de la feminista Maria Cambrils.

«Estem avançant» confirmava Paula Orihuel, per a acte seguit assegurar que «no estem ací per a celebrar res perquè encara patim desigualtats, discriminació i violència pel simple fet de ser dones» i justament per això el 8 de març continua sent un «dia de lluita i reivindicació».

Explicava Orihuel que «fa dècades les nostres àvies i besàvies van començar un camí difícil ple d’obstacles i de resistències. Van eixir al carrer per reclamar drets bàsics: drets a votar, a treballar, tindre independència econòmica, a decidir sobre els seus cossos i les seues vides» i tornant al present, assegurava que actualment és gràcies a elles i a les que van començar segles abans amb el moviment feminista, s’ha avançat molt. No obstant això, constatava també la regidora d’Igualtat que «encara ens queda molta feina per fer».

Detallava Paula Orihuel algunes de les desigualtats vigents com el fet que «la majoria de tasques domèstiques i de cura recauen sobre nosaltres […], som qüestionades quan alcem la veu […], som criticades per com vestim, per com actuem o per com decidim viure la nostra vida» i no oblidava aquelles que ja no estan perquè han estat assassinades per les seues parelles o exparelles, exposant que «encara hui reclamem la vida de les dones que són assassinades pel masclisme».

I davant esta realitat desequilibrada cada 8 de març es fa necessari alçar la veu i reivindicar la posició justa que han d’ocupar les dones i, per tant, «el 8 de març no és només una data en el calendari, sinó un crit col·lectiu contra les injustícies que encara patim. És el recordatori de què la igualtat legal no sempre significa igualtat real i que no podem donar per fet cap dret». Referint-se sense dir-ho explícitament, als discursos negacionistes que arriben des de la ultra dreta i des de magnats nord-americans propietaris d’influents xarxes socials, entre d’altres.

Atés que vivim en societat, recordava Orihuel que la lluita del feminisme, de la consecució de la igualtat «no és només de les dones, és de tota la societat» i assenyalava que «des de l’Ajuntament seguim treballant per un municipi més igualitari i segur per a totes. Amb mesures concretes com educació en igualtat a les escoles, suport a les víctimes de violència masclista, plans d’igualtat interns i cara al municipi i espais segurs per a totes». I asseverava que el 8 de març «no és una moda, sinó que és una necessitat» i declarava que «el 8 de març no es felicita, es reivindica».

La presidenta de Dones Cabal, Carmina Dominguis, va elegir la poesia com a canal per manifestar que les dones també envellim i això significa que els cossos es transformen i cal acceptar eixe canvi. Per fer-ho va triar uns versos de Xelo Llopis. (notareu un poc de vent en la gravació. Lamenten les molèsties que produïx).

Maria Cardona Siscar, germana del premiat Adrián Cardona Siscar arreplegava el premi
Aina Garcia Ortolà, guanyadora del premi júnior a la millor carta a ‘Les dones de la nostra vida’

Durant este acte de reivindicació també es van lliurar els premis a les millor cartes a ‘Les dones de la nostra vida’ que han estat escrites per Adrián Cardona Siscar, en la modalitat sènior i Aina Garcia Ortolà en la modalitat júnior.


136 Visites
Hola!!