Pego negocia amb Iberdrola per a evitar talls

Divendres passat l’alcalde de Pego es reunia amb representants de la companyia elèctrica per a exposar la situació en la que es troba l’Ajuntament de Pego respecte al cobrament de l’IBI. Actualment, la Direcció General de Cadastre encara no té calculats els, al voltant del 40% dels béns, un béns amb modificacions a partir de 2007. Aquesta circumstància no permet a SUMA avançar part d’eixos diners per a poder pagar deutes com el d’Iberdrola. No obstant, recordava Carmelo Ortolà que ja s’han posat en marxa mesures per a estalviar llum.
Fa unes setmanes saltava a la premsa el cas de la ciutat d’Albacete que se n’anava a dormir sense la llum als carrers i deixa a fosques alguns edificis municipals perquè la companyia elèctrica els havia tallat el subministrament per no pagar. L’alcaldessa de València també feia unes declaracions polèmiques al respecte de la insolidaritat de les elèctriques per pressionar el pagament quan els ajuntaments estan ofegats de deutes. I sembla que Pego, com moltes altres localitats, no és una excepció.

Divendres passat l’alcalde del municipi mantenia una reunió amb representants d’Iberdrola per a negociar un nou pla de pagaments del deute que manté el consistori amb la companyia, uns 200.000 euros en el que va de 2011, ja que el pendent de 2010 està tot liquidat.

Explicava Carmelo Ortolà que l’Ajuntament de Pego ha arribat a aquesta circumstància perquè 3.799 béns, modificats a partir de 2007, encara no han estat valorats per la Direcció General de Cadastre i per tant, aquesta no pot notificar-li a SUMA a quant ascendeix el muntant d’eixos béns que estan calculant en base a la ponència de 1990. En conseqüència, “SUMA no pot emetre rebuts”. Així, Ortolà informava que actualment hi ha “al voltant del 40% de l’IBI de Pego que no se sap encara quin va a ser el seu import”, el que provoca que SUMA no puga avançar al consistori una part de l’import que recaptaria. Conseqüentment, “l’Ajuntament de Pego, actualment, té una falta de liquidesa absoluta”, confessava Ortolà.

No obstant, la Direcció General de Cadastre, deu tenir quasi enllestits els càlculs d’eixos valors, ja que aproximadament fa un mes va indicar que, justament en un mes, més o menys, estarien computats. Precisava l’edil d’Hisenda que “mentres SUMA rep els valors, emeten les notificacions als propietaris i donen un termini de pagament, estem parlant de com a mínim, dos mesos, dos mesos i mig perquè eixos diners puguen ser una realitat”. Reconeixia Carmelo Ortolà que “una vegada vist l’import total, SUMA pot avançar-li alguna cosa a l’Ajuntament de Pego en base a eixos diners que s’han de cobrar a curt termini”.

Abans d’arribar a aquesta situació, però, l’Ajuntament de Pego ja va començar a aplicar mesures d’estalvi elèctric gràcies al Pla E, que va permetre una inversió dins i fora de l’ajuntament per a estalviar llum. Pel que fa al carrer, el més visible, “el canvi de tipus de llum al polígon industrial. Una llum que a les 12 de la nit baixa d’intensitat […] la zona del Calvari i les Verdales també es va fer així. […] Dins els casc urbà, on no es pot implantar eixe tipus de consum, en alguns carrers s’està reduint l’enllumenat públic en un 50% i eixe és el plantejament que s’està fent”, afirmava Carmelo Ortolà.

L’alcalde de Pego avançava que “no descarte anar reduint més quantitat de llum perquè s’ha de reduir consum perquè arriba un moment que no podem pagar llum”.

490 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!