Pego molt present als Premis Sambori 2016

Divendres passat a Ondara es va dur a terme el lliurament dels premis escolars de literatura en valencià, Sambori, que l’alumnat pegolí va rebre en quatre categories. El presentador de l’acte, l’escriptor i periodista, Jovi Lozano-Seser va recordar que els Sambori «van nàixer per incentivar la creativitat artística i imaginativa del nostre alumnat».
Des de La Veu d’Ondara ens expliquen que la localitat veína va acollir, divendres passat els actes previs a la Trobada d’Escoles en Valencià, amb el lliurament dels premis escolars de literatura en valencià Sambori i la presentació del llibre “La Raboseta de Pamis” a l’Auditori Municipal d’Ondara, i el sopar-presentació de la Trobada al Prado, que va comptar amb la posterior actuació del Diluvi. La XXXI  Trobada d’Escoles en Valencià se celebrarà a Ondara el dissabte 21 de maig, organitzada per la CAPPEV Marina Alta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara.

L’Auditori Municipal es va omplir de públic de tota la comarca per a conèixer els guardonats en aquesta dihuitena edició d’uns premis que, segons va exposar el presentador de l’acte, l’escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser, «van nàixer per incentivar la creativitat artística i imaginativa del nostre alumnat i alhora obrir engrescadors camins per a la normalització lingüística i l’ús social i cultural del valencià. Una defensa activa dels drets lingüístics i de la unitat de la llengua per tal d’incrementar-ne el foment, el coneixement i l’ús».
Els Premis Sambori, en l’edició comarcal d’enguany organitzada per la CAPPEV amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara «continuen apostant per uns valors que ens ajuden a vertebrar la nostra llengua i, com no, la nostra Marina Alta». En l’acte es van lliurar una vintena de premis, tant individuals com col·lectius, que reconeixen el treball realitzat pels alumnes dels centres educatius de la comarca, tant en infantil, com en primària, secundària i batxillerat.

El llistat dels premis Sambori 2016 és el següent:

PREMIS SAMBORI 2016-05

Guardons col·lectius:

GUARDONATS INFANTIL 5 ANYS
Alumnes CEIP ROSALIA BONDIA (PEGO)
MESTRA: LAURA IVARS LLAMBIES
TÍTOL “T’AGRADEN ELS BESOS?”

Guardonats individuals del PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA:

-AUTORA: MAR SENDRA SASTRE
TÍTOL “LES MILLORS AMIGUES”
CEIP ROSALIA BONDIA DE PEGO

Guardonats individuals del TERCER CICLE DE PRIMÀRIA:

-AUTOR: PAU GILABERT SANCHÍS
TÍTOL “EL MEU BARRI ÉS…”
CEIP AMBRA DE PEGO


Guardonats de BATXILLERAT:

AUTOR: RAÜL FUSTER GOSP
TÍTOL “MIRADA D’ULLS CURIOSOS”
IES ENRIC VALOR DE PEGO
767 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!