Pego, la població que més atur registra a l’abril

31 persones s’afegeixen a la llista de desocupació, el que l’eleva a un total de 934 persones de Pego registrades al Servef. Des de CCOO es destaca que a la Marina Alta continua el domini de la temporaritat. De 2.946 contractacions fetes durant el mes d’abril, 2.625 han estat temporals.
L’atur es va reduir durant el mes d’abril a La Marina Alta en 87 persones, una quantitat que CCOO considera “ínfima”. Per al sindicat que facilita les xifres mensuals, “esta situació, conjuntural i lligada a la típica estacionalitat productiva d’este territori, no indica una milloria del mercat laboral, al contrari, ni tan sols en èpoques d’activitat econòmica La Marina Alta és capaç de crear ocupació de forma intensiva”. Destaca CCOO que “la temporalitat dels contractes continua dominant de manera aclaparadora (89’1%) en l’accés a l’ocupació; un accés, a més, que se cenyix al sector turístic que seguix caracteritzat per la seua precarietat i la seua falta de garanties de drets laborals”.

La reducció de la desocupació ha sigut escassa i s’ha repartit de la següent manera entre els sectors: construcció (-67), serveis (-48) i indústria (-11).

Pel que fa a la contractació, esta ha estat superior a la registrada durant el mes de març en 278. No obstant això, no ha suposat una major reducció de l’atur, sinó al contrari, apunta CCOO, ja que durant el mes de març, amb menys contractes es va retallar més la desocupació. Açò confirma l’escassa durada dels contractes realitzats, el recurs d’alguns contractadors a la successió de contractes i el cansament d’algunes persones aturades que no renoven la seua demanda.

Per localitats, Xàbia i Dénia són les que més atur retallen, mentres que a Pego augmenta. Ho fa en 31 persones, liderant, amb escreix, la resta de pobles de la comarca que també en registren. Així les coses, Pego se situa durant el mes d’abril amb 934 persones que estan registrades al Servef. Este augment de l’atur pegolí es deu, majoritàriament a la finalització de la campanya citrícola, el que suposa que moltes dones que treballen als magatzems de taronja i molts homes que es dediquen a la recol·lecció del fruit, s’apunten a l’atur.
621 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!