Pego, inclòs en les Rutes Jaume I

Es tracta d’una guia de viatges del territori valencià que, al llarg de 29 itineraris i 123 poblacions, proposa una experiència turística diferent, entorn de la fiugra de Jaume I. La ruta de Pego està formada per les poblacions de Pego, l’Atzúbia, L’Orxa, Planes, Vall de Gallinera i Vall d’Alcalà.
Seguir els passos de Jaume I a partir del Llibre dels Fets és el que proposa una nova guia de viatges de la Comunitat Valenciana, Rutes Jaume I, que, al llarg de 29 itineraris i 123 poblacions, proposa una experiència turística diferent, entorn de l’emblemàtica figura de Jaume I.




Cada ruta, que es pot recórrer en un cap de setmana, oferix informació històrica que enriquix la visita, junt amb una selecció de més de 800 hotels, 1300 restaurants i espais de restauració i 950 comerços tradicionals que apropen al viatger i a la viatgera als productes i a l’empremta de cada població.

Esta guia historicocultural, il·lustrada amb més de 8000 fotos, recorre més de 900 llocs emblemàtics de la història valenciana un important patrimoni explicat de forma amena i divulgativa, junt amb una completa informació pràctica que permet al turista planificar el seu viatge i filtrar els seus interessos.




La ruta de Pego està formada per les poblacions de Pego, l’Atzúbia, L’Orxa, Planes, Vall de Gallinera i La Vall d’Alcalà.




Descriu l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela que «La vila de Pego és una fundació cristiana del segle XIII-XIV destinada a assentar nous colons cristians després de la conquesta. Una muralla envoltava la vila, tancada tres portes i, al voltant del recinte existia un vall o fossar. Les restes d’aquella vila medieval encara guarden el seu ressò en concrets punts de l’actual casc antic de la població. El Portal de Sala, hagué de ser la tercera porta en importància de la vila, conduïa probablement a l’horta i queda de peus avui miraculosament. La porta de la Plaça donava al Raval (avui carrer Major) i la dels Siscars o Mayorazgo al camí d’Oliva i València, aquestes altres dos portes es derrocaren per eixamplar la vila al segle XIX. Respecte a la muralla, recorrent el seu traçat original encara queden ressorts embeguts en el parcel·lari. Bona mostra en són el llenç conservat al pati de la Casa de Cultura, i el llenç i torres situat a la cantonada del carrer Sant Lluís i Mestre Blasco. Últimament la sensibilitat del veïnat ha fet que es conserven llenços i imatges de somni com el que ha conservat en la seua botiga de joguines la família Muralla. La resta de la muralla moltes vegades serveix de mitjanera entre les cases, la conservació de la qual es basa en el gust pel patrimoni del veïnat pegolí».
1094 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!