Pego estudia el canvi de lluminàries per reduir emissions de CO2

L’opció són les lluminàries LED que permetrien reduir el consum energètic, a més de rebaixar a la meitat les emissions a l’atmosfera de diòxid de carboni (CO2) i sofre (SO2). L’estudi va eixir a la llum a partir d’una pregunta del regidor de Compromís per Pego, Jordi Pascual, que va ser contestada per l’alcalde i la regidora de Medi Ambient.
Des del 30 de novembre està duent-se a terme la Cimera del Clima de París. Una cimera que havia de finalitzar hui, 11 de desembre, però que finalment s’ha hagut d’allargar un dia més perquè encara no s’ha arribat a cap acord definitiu. D’aquesta manera, la trobada s’allargarà fins al dissabte per tal d’intentar aconseguir una entesa vinculant per mitigar el canvi climàtic i evitar un nou fracàs, com el de la cimera de Copenhaguen.

En este context, el passat 3 de desembre, en el punt de precs i preguntes del ple ordinari, ja en marxa esta cimera del clima, el regidor de Compromís per Pego, Jordi Pascual, preguntava a l’equip de govern si anaven a emprendre alguna mesura per reduir l’emissió de CO2.
A esta pregunta l’alcalde, Enrique Moll, va avançar que l’Ajuntament de Pego està «estudiant el canvi de totes les lluminàries per leds en totes les dependències municipals com en els carrers el que permetria una important baixa de les emissions de CO2». El problema, informava Moll, «és sempre el mateix, el finançament» perquè «la Llei ens obliga a estalviar i a pagar préstecs».
Les lluminàries LED permetrien reduir el consum energètic, a més de rebaixar a la meitat les emissions a l’atmosfera de diòxid de carboni (CO 2) i sofre (SO 2). Este tipus d’enllumenat també evita la contaminació lumínica dels fanals de vapor de sodi tradicionals, ja que permet dirigir la llum per il·luminar només la zona desitjada.
La regidora de Medi Ambient, Laura Castellà va recordar que l’Ajuntament de Pego forma part del Pacte d’Alcaldes. De fet, va ser en el ple d’abril de 2010 quan la corporació de l’Ajuntament de Pego va aprovar per unanimitat adherir-se al ‘Pacte d’Alcaldes. Per una energia sostenible local’. Una iniciativa que arribava des de la Unió Europea, qui està liderant la lluita global contra el canvi climàtic i l’ha feta la seua màxima prioritat.

La proposta europea per als municipis ‘Energia per a un Món en Transformació’ es va fixar ja en 2010, com a objectiu principal, reduir les emissions de CO2 en un 20% per a l’any 2020, amb el resultat d’augmentar en un 20% l’eficiència energètica i cobrir un 20% de la demanda energètica amb energies renovables.

Laura Castellà va informar que l’Ajuntament de Pego està elaborant un informe, amb l’ajuda de la Diputació d’Alacant que inclourà la mesura del sistema d’il·luminació de totes les dependències públiques per veure com es pot reduir, de la manera més eficient, eixes emissions.
819 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!