Pego, escenari de la simulació de tres rescats en situacions extremes

Un aquàtic al salinar, un nocturn en situació extrema per sisme a l’edifici Cervantes i un vertical i de muntanya al racó de boja. El primer i l’últim des de les 9 del matí i fins les 14h., el segon a partir de les 23.00 hores. Es tracta d’un curs de formació que ha organitzat Acció Urgent i Formasem, però al que poden acudir a contemplar totes les persones interessades.
Pedro Barranco, sanitari d’Acció Urgent i un dels millors sanitaris del món, és l’artífex d’este nou curs de formació que, amb l’ajuda d’Acció Urgent i de Formasem, tindrà lloc a Pego este cap de setmana, en plenes Festes de Moros i Cristians. En esta ocasió els simulacres que han organitzat seran, de segur espectaculars perquè la formació gira al voltant de com han d’actuar les persones que intervenen en situacions de risc extrem.

Són tres situacions distintes les que planteja el curs de formació. La primera situació ens situa al riu Salinar, on actuaran, entre d’altres, gossos especialitzats en rescats aquàtics. Descataca Barranco que a Pego es donen tots els escenaris possibles per a poder fer estes pràctiques tan importants per al personal que ha d’intervindre en estes situacions. A més, ressenyava que Pego és un dels primers llocs de l’Estat en apostar per esta formació tan especialitzada.

I és que no s’ha d’oblidar que els voluntaris d’Acció Urgent van a formar-se junt amb professionals d’altres comunitats autònomes que es desplaçaran a Pego, expressament per a acudir a estos dos dies intensos de formació.

Dissabte, pel matí tindrà lloc el rescat aquàtic i a les 23.00 hores (una vegada s’acabe l’entrada mora), a l’edifici Cervantes, tindrà lloc el segon rescat del dia, en este cas un rescat nocturn en una situació extrema per sisme. Avançava el sanitari d’Acció Urgent, Pedro Barranco que, els participants no veuran res.

Diumenge, amb poc temps per a descansar, continua la formació al terme de Pego. En este cas Acció Urgent i Formasem han triat el Racó de Boja per a dur a terme la pràctica del rescat vertical i de muntanya. Serà a partir de les 9 del matí.

Pedro Barranco convidava a la gent de Pego a desplaçar-se als diferents espais on es desenvoluparan les tres pràctiques de rescat en situacions extremes perquè puguen apreciar, de primera mà, quin és el treball que es fa i de quins mitjans disposen els professionals per dur-lo a terme.
869 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!