Pego es vacuna contra la violència de gènere

Este dijous, aprofitant el dia de mercat, Dones Cabal ha tornat a portar la campanya de vacunació contra el masclisme al carrer. Des de fa 14 anys la societat pegolina té la possibilitat de comprometre’s «a desenvolupar les meues relacions en igualtat amb les persones de l’entorn i sense estereotips que denigren la dona» i a «actuar davant d’actes de violència de gènere denunciant-los». Demà la cita és a les 7 de la vesprada a la Biblioteca ‘Carmen Alemany Bay’ on, en una taula rodona s’abordarà com lluitar ‘Contra totes les violències masclistes’.
___________________

L’any 2000, l’Assemblea General de Nacions Unides va declarar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb l’objectiu de sensibilitzar tota la societat respecte de la violència que patixen les dones com a manifestació de la desigualtat estructural entre dones i homes. Una jornada per a fomentar la presa de consciència sobre la gravetat d’este delicte a tot el món.

Els motius són evidents, però cal recordar-los perquè a ningú se li oblide que: La violència contra les dones i les xiquetes vulnera el dret fonamental a la vida, a la llibertat, a la integritat física i moral, a la igualtat i a la dignitat de les dones, i tots els drets de la infantesa. Així mateix, impacta en el dret a decidir lliurement sobre el desenvolupament de la seua pròpia vida, de la pròpia sexualitat, de manera segura, sense patir ingerències per part de terceres persones i lliure de coaccions, discriminació, manipulació o abusos de poder.

Estes situacions, malauradament, continuen produint-se i per això continua vigent el Dia internacional contra la violència masclista. A Pego, per conscienciar sobre esta xacra social, hui com cada dijous abans del 25N el grup de Dones Cabal ha eixit al mercat per a desenvolupar la catorzena campanya de vacunació contra la violència de gènere, com ha explicat la secretària del col·lectiu feminista, Tere Ferrando.

Una campanya que implica adquirir tres compromisos com a part de la societat:

1- «Em compromet a desenvolupar les meues relacions en igualtat amb les persones del meu entorn i sense estereotips que denigren la dona.

2- Em compromet a pensar dos vegades quan m’enfade per a no resoldre els problemes amb violència.

3- Em compromet a actuar davant d’actes de violència de gènere denunciant-los [perquè] la violència mai és privada».

Això és hui. Demà divendres, en el marc de les activitats al voltant del 25N, la cita és a les 7 de la vesprada a la Biblioteca ‘Carmen Alemany Bay’, on tindrà lloc una taula rodona per a abordar com lluitar ‘contra totes les violències masclistes’. Estarà moderada per l’escriptora i catedràtica de filosofia, Elvira Cambrils i hi participaran la policia local Mercè Sastre, el professor, Vicent Morera, la tècnica d’Igualtat especialitzada en estudis i investigacions de gènere, Aina González i la col·laboradora de l’Observatori d’Igualtat de la UNED de Dénia i membre de l’Associació Trenca l’Armari de la Marina Alta, Aixa Bayer.

Dissabte 23 de novembre, a les 11 del matí, la cita és per als més menuts i les més menudes de la casa perquè Cabal ha preparat un contacontes sobre les tortugues ‘Arturo i Clementina’. Una història d’Adela Turin que interpretaran ‘Ni fu ni fa’ a la biblioteca municipal.

En acabar, cap a les 12 del migdia, està programada una manifestació infantil en contra de la violència masclista al Passeig Cervantes amb l’objectiu que «des de les edats més primerenques prenguen consciència de la importància de la mobilització social», apuntava Paula Orihuel.

86 Visites
Hola!!