Pego es presenta a Fitur com a Municipi Turístic

A més, avui l’Oficina de Turisme de Pego i Les Valls rebrà, a l’estadi Santiago Bernabeu el certificat que l’acredita que el seu funcionament, intern i extern, és d’altíssima qualitat. Enguany l’estand de la Mancomunitat de Turisme de Pego i Les Valls oferta quatre estances de cap de setmana a diferents allotjaments turístics i una incursió en la gastronomia més suculenta de Pego.
Avui, 20 de gener, té el seu tret d’eixida Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, una de les més importants del sector. En aquest 2010 i després de l’èxit recollit en les edicions anteriors la Mancomunitat de Turisme de Pego i Les Valls torna a estar present en aquesta cita tan important per a activar l’activitat turística de la zona. A més, no s’ha d’oblidar que la gent procedent de la Comunitat de Madrid és la segona en importància de visites al nostre municipi.

L’estant de Pego i Les Valls estarà situat sota la marca Costa Blanca dins el Pavelló del País Valencià. Eixa serà la base d’operacions per a establir contacte amb “touroperadors i grans hotels per a què quan ells tinguen excursions de l’Imserso o d’altre tipus de gent, […] tinguen l’opció de què vinguen ací a Pego”, explicava la regidora de Turisme de Pego, Pepa Sendra, qui ha acudit a Fitur com a representant de la Mancomunitat de Turisme de Pego i Les Valls.

Pepa Sendra qualificava l’estada a Fitur de 2010 com a “molt important”, assegurant que “no podíem fallar perquè aquesta nit en el Santiago Bernabeu ens fan l’entrega de la Q de Qualitat que hem obtingut per a l’Oficina de Turisme” i recordava que també “és un any en el que anem molt ben preparats en el sentit que Pego ha estat qualificat també com a Municipi Turístic” el que implica que “hi ha moltes coses i moltes ofertes a Pego, molt que veure”.

Del 20 al 24 de gener tindrà lloc Fitur, unes dates propícies per a donar a conèixer, des de l’estand de Pego i Les Valls les festes més conegudes del municipi que tindran lloc els tres primers dissabtes del mes de febrer: la Baixà del Bullent, que enguany celebra el seu 25é aniversari; Carnestoltes i Pinyata. Confessava la regidora de Turisme de Pego aquestes festes ja són conegudes per tota Espanya, ja que l’Oficina de Turisme està rebent telefonades “des de fa més de 4 ó 5 mesos per a saber la data exacta i per a hospedar-se per ací a prop”.

A Fitur Pego mostrarà “el casc antic del poble, sumant-li el valor que ha adquirit després de la remodelació de les places i carrers i el valor que té la marjal en quant a parc natural, fauna i flora […]” un valor que augmentarà, apuntava Sendra, quan comencen les pràctiques del Taller Ocupacional que està duent a terme el Creama i el Servef amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego i que té com a espai d’actuació la Muntanyeta Verda de l’aiguamoll.

Però també es difondrà la gastronomia típica de Pego amb una demostració in situ que ha elaborat ‘El Bollit’ per a l’ocasió. Aquesta mostra real té com la intenció de demostrar que les receptes de la guia gastronòmica de Pego, editada fa un temps enrere, són reals. Perquè assegura Pepa Sendra que actualment la gent també “es meneja moguda per la gastronomia” i ací potser “la gastronomia té més atractiu que altres zones perquè Pego arreplega muntanya, arreplega mar i hi ha menjars que només es fan per ací com és l’espardenyà”.

Enguany l’estand de Pego i Les Valls a Fitur sortejarà quatre estades de cap de setmana per a dos persones amb un dinar o sopar inclós en quatre allotjaments turístics de Pego i en quatre restaurants de la localitat després de la coordinació necessària entre l’Oficina de Turisme i el sector turístic del municipi per a dinamitzar el sector.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Pego, Pepa Sendra desitjava que en aquesta edició de Fitur “tinguérem l’èxit que hem aconseguit en les edicions anteriors, que esta no ens quedàrem enrere, que la crisi no siga tanta i que puguem realment fer la tasca per la que anem que és promoure Pego”.
829 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!