Pego es plena de festa el primer cap de setmana de Fira i Festes

La Fira i Festes patronals agafen vol a partir d’aquest mateix divendres amb la dansada popular i el concert del Quintet de Metalls Al Vent. Dissabte La Sonora, Naia, Smoking Soul’s, Lilit i Dionís i Obrint Pas, junt a la Banda de Música amb el seu concert de Música Festera ompliran Pego de melodies alegres i festives. Diumenge serà el torn dels conductors i del Corpus.
Es pot dir que hui comencen les festes a Pego perquè les activitats comencen a circular amb fluidesa una darrere de l’altra, si és que no es creuen unes en les altres. Comencem més o menys lleugers, amb la I Dansà Popular organitzada per les Dansaires d’Uxola que no paren d’ampliar el nombre d’activitats per donar vistositat a les danses tradicionals. La Dansà començarà les 21:30 hores. Encarna Tamarit, la presidenta de les Dansaires d’Uxola explicava que “la dansà és un ball que està fent-se en molts pobles, un ball típic, d’un pas pla” al que cada municipi afegeixen les seues figures. La dansà comença amb només quatre balladors/es, però a poc a poc van afegint-se’n d’altres del poble i d’altres localitat visitants, és per això que necessita d’un carrer ample i espais oberts. A Pego començarà del carrer Jaume I i culminarà rodejant la font de la Plaça de l’Ajuntament. Confessava Encarna Tamarit que si aquesta I Dansà Popular té èxit, “la gent respon” esperen fer-ne moltes més.

Per a aquesta primera dansà les Dansaires d’Uxola esperen un centenar de persones d’altres localitats que compten amb grups de ball tradicional.

Apuntava la presidenta de les Dansaires d’Uxola que si a la gent li agrada la idea de la dansà estan disposades a donar classes perquè tothom que vullga puga participar l’any que ve, encara siga vestit de carrer.

A les 22 h, al Teatre Municipal és el torn del Quintet de Metalls Al Vent que, en aquesta ocasió estarà acompanyat d’una flautista pegolina Eugènia Vicenç, professora Superior de Flauta pel Conservatori ‘Salvador Seguí’ de Castelló. Eugènia Vicenç ha estudiat amb Juan Serrano, Àngel Marzal, Rafael Casasempere, Adrián Palomares, Juana Guillem, Magdalena Pérez o Julien Beaudiment. Una demostració més de la versatilitat del Quintet de Metalls Al Vent que l’última vegada que actuava a Pego ho feia acompanyat de la cantant Eva Olivencia, com recordava Ferran Ferrando, membre del Quintet. Confessava Ferrando que en aquest cas “anem a fer música més seriosa”.

El programa d’aquest concert estarà integrat per arranjaments d’obres per a piano i flauta de Doppler, Goddard i Aaron Copland a més d’algunes originals per a quintet sol. Aquest serà el programa:

I PART
• Suite Americana……………..E. Crespo*
• Vals…………………………B. Godard**
• Airs Valaques Op. 10 ……….F. Doppler**
II PART
• Los cinco mosqueteros……..J. Colomer*
• Entr’acte…………………….G. Bizet**
• Duo……………………….A. Copland**

Quintet sol // ** Quintet amb flauta

El Quintet de Metalls Al Vent és molt versàtil, ja ho hem dit, i intenten abraçar “tot el que el metall pot fer amb música brillant, música suau […] la frontera encara no sé on està […] dóna sorpreses”, reconeixia Ferran Ferrando.

La música continua sent punt fonamental dissabte a Pego, ja que, a més del II Concert de la Banda de Tambors i Cornetes de la Confraria del Santíssim Ecce-Homo de Pego que tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura, a les 20:30 hores i en el que es rifarà un dinar, per a dos persones, en un restaurant de Pego durant el transcurs de l’acte. A més d’això, per la vesprada al Passeig Cervantes, a partir de les 19 hores actuaran Naia i La Sonora.

Per la nit, la banda de l’Agrupació Musical de Pego ofereix, a les 22:30 hores, al Teatre Municipal, el clàssic i tradicional Concert de Música Festera per a escalfar motors de cara a les Festes de Moros i Cristians de Pego. El director de la Banda José Miguel Fayos explicava que enguany han triat peces que es presten més a una sala tancada com és el teatre, peces amb més dificultat que no se solen escoltar en les desfilades de moros i cristians.

A partir de les 23 hores, al Poliesportiu Municipal Cervantes serà el torn dels pegolins Smoking Soul’s que acaben de nàixer, dels veterans pegolins Lilit i Dionís que presentaran el seu segon treball conjunt, ‘Sense permís de la NASA’ i dels internacionals de Benimaclet, Obrint Pas.

Diumenge, serà el torn, de bon matí per als vehicles a motor, ja que se celebra Sant Cristòfol, una festa que des de fa al voltant de 54 anys que es duu a terme a Pego, segons recordava l’actual president de l’Associació de Sant Cristòfol, Carmelo Sendra.

Explicava Carmelo Sendra els diferents actes que tindran lloc durant el matí de diumenge: A les 8:30 del matí despertà passant pels carrers per on després passarà la desfilada.

A les 11 missa en honor a Sant Cristòfol a l’església de l’Assumpció. Acte seguit, visita a la Residència d’Ancians amb l’acostumada ofrena. I, a continuació, desfilada de vehicles concentrant-se al Passeig Michel i enfilant el carrer Dénia, Avinguda Fontilles, Sant Rafel, Sant Carles, Sant Marc, Sant Joan, Pere Sala, Passeig Cervantes, Pla de la Font. Al creuament dels carrers Sant Agustí i Llavador es beneiran els vehicles.

El diumenge 26 de juny finalitza el Concurs de Tir i Arrossegament al lloc de costum. L’entrega de trofeus als cavalls amb més força i esperó tindrà lloc a les 19:00 hores.

El diumenge acabarà en la processó del Corpus, que començarà a les 19:30 hores i que té com a protagonistes els xiquets i les xiquetes de I Comunió, que, des de fa uns anys estan acompanyats pels balls del Corpus que van recuperar les Dansaires d’Uxola per tal d’enriquir aquesta antiga processó. Enguany es mantindran les mateixes danses que l’any passat.

D’altra banda, pel que fa a la promoció festera que està en marxa per part de l’Associació de Comerç de Pego, Victòria Pastor, presidenta de la mateixa, manifestava que “pareix que la cosa vaja prou bé”, ja que la gent s’interessa per la iniciativa. Dilluns 27 de juny, a més del fet que els comerços obrin de 19 a 22 hores i que trauran productes al carrer, a les 20:30 hores hi haurà una demostració de música africana des del carrer Major fins a, segurament, el carrer Moreral. Eixe mateix dilluns, a més, informava Victòria Pastor, comencen les rebaixes a Pego.

Acabem aquesta crònica amb la invitació del nou regidor de Festes, Raül Tamarit, a totes les activitats que tindran lloc durant aquest cap de setmana.
674 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!