Pego es concentra contra la violència de gènere i per rebutjar els assassinats masclistes

A les 12 del migdia, com en molts altres municipis de tot el territori valencià, principalment el personal funcionari i polític de l’Ajuntament, el grup de Dones Cabal i gent anònima, s’han concentrat davant la casa consistorial per «condemnar l’últim assassinat masclista ocorregut a Elda» i, en general, per mostrar el seu rebuig cap a qualsevol acte violència de gènere.

Ahir el Consell i este matí, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies convocaven, a les 12h., concentracions davant els ajuntaments per a mantenir un minut de silenci per l’última víctima de la violència masclista, Jessica. Una convocatòria a la que s’ha sumat l’Ajuntament de Pego per mostrar el seu condol cap a la família, amics i amigues de la víctima i alhora per condemnar i rebutjar la violència de gènere.

20171110_120635L’Ajuntament de Pego, com ja fera en el passat ple ordinari, hui ha tornat a expressar, amb esta concentració a la que han acudit l’alcalde, regidors i regidores del PSPV i Compromís per Pego, el grup de Dones Cabal i gent anònima, la seua més ferma condemna per l’últim assassinat masclista ocorregut dimecres a Elda davant un centre educatiu, com expressava el regidor d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego, José Merí.

Amb la seva mort de Jessica Bravo, són ja 44 les dones assassinades per violència masclista este any, cinc d’elles a la Comunitat Valenciana, segons les dades del Ministeri de Sanitat i Assumptes Socials.

Jessica va rebre diversos impactes de bala per part de la seva exparella. Un dels dispars va impactar sobre el seu cap i li va provocar una mort cerebral immediata. Jessica moria al dia següent. Els esdeveniments va ocórrer quan Jessica recollia el seu fill a les portes de l’escola. L’exparella de la víctima després de disparar-li es va suïcidar agafant el vehicle de la seua exdona i encastar-lo violentament contra el mur del centre educatiu. L’agressor estava citat el mateix dimecres en un jutjat de Novelda per sotmetre’s a un judici ràpid per un delicte d’amenaces a la víctima. I és que Jessica l’havia denunciat en més d’una ocasió.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va assenyalar ahir en una concentració que va tindre lloc a Elda, que «els poders públics tenim l’obligació de protegir a les víctimes i com a societat l’obligació de protegir a totes aquelles víctimes que encara no han denunciat i hem de derrocar eixos murs i saber que la violència de gènere no és un problema domèstic. No és un problema de parella, és un problema que afecta tota la societat i hem d’assenyalar als agressors, denunciar-los i derrocar eixos murs que impedixen que les dones puguen tindre eixa protecció».

 

2067 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!