Pego aspira a ser un referent esportiu comarcal amb l’organització dels Mini Jocs

Per primera vegada els Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta eixiran de Dénia per a celebrar-se a Pego. Una fita històrica en la trajectòria d’un esdeveniment que té lloc cada dos anys des del 1995. La de 2023 serà l’edició número 14 i es farà del 19 al 21 de maig, segons s’anuncià en la presentació que s’ha realitzat a Pego.

Dimecres passat quasi tots els alcaldes i alcaldesses, responsables de les regidories d’Esports i tècniques dels municipis que participen enguany en els Mini Jocs es van donar cita al saló de plenaris de l’ajuntament per a la presentació. També hi assistiren els integrants de la Xarxa Esportiva de la Marina Alta i la Taula Comarcal, que donen suport a Pego en l’organització d’esta cita tan important per al món esportiu de la comarca.

Segons les dades aportades pel tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Pego, Josep Llorca, en la 14 edició dels Mini Jocs participaran entre 1.200 i 1.300 xiquetes i xiquets de les categories infantil i aleví. Esportistes procedents de 17 municipis de la Marina Alta. Hi haurà un total de 15 modalitats esportives en joc, des del divendres, dia 19, a les tres de la vesprada, fins al diumenge, dia 22, jornada en la qual tindrà lloc l’acte de lliurament de les medalles. En esta edició, evidentment, quedaran fora els esports aquàtics.

La cerimònia inaugural, un dels moments més esperats i emblema dels Mini Jocs, es farà a les huit de la vesprada del divendres 19 de maig al camp d’atletisme del Pujol. L’espectacle l’organitza Marc Pons, el coreògraf director del Festival d’Arts Escèniques, i s’encetarà amb el tradicional recorregut inicial de tots els esportistes per la pista. El regidor d’Esports, Raül Tamarit, va afirmar dimecres que l’objectiu és omplir al 100% les grades del Pujol, amb capacitat per a 1.000 persones, per tal de donar suport als xiquets i xiquetes i fer de la seua participació un moment que no obliden mai.

Tamarit ha reconegut que per a Pego és un orgull, però també un repte, organitzar els Mini Jocs, per sort compta amb diferents suports en la tasca.

L’edil ha detallat cóm serà la intendència de l’esdeveniment, condicionada per la dispersió de les instal·lacions esportives al municipi.

D’altra banda, el calendari de competicions esportives estarà complementat amb activitats lúdiques per a totes les edats i públics, que s’està organitzant amb clubs locals, associacions com Pego Viu i entitats com la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives. Tot amb la finalitat d’erigir a Pego com un referent en l’àmbit de l’esport comarcal. Però, hi ha altres objectius a assolir.

La presentació dels XIV Mini Jocs de la Marina Alta va estar presidida per l’alcalde, Enrique Moll, qui va assenyalar que del 19 al 21 de maig Pego serà, més que mai, el cor de la Marina. I va destacar els valors que comporta l’esdeveniment.

Moll manifestà que el teixit creat a la comarca a través de la Xarxa Esportiva és «l’enveja de la Comunitat Valenciana» i, en aquest sentit, es pretén constituir els Mini Jocs de la Marina Alta com un emblema. La presidenta de la xarxa, Mar Chesa, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, apostaren perquè els Mini Jocs inicien una etapa nova en la qual recórreguen els diferents pobles participants. Grimalt sentencià que l’esperit de l’esdeveniment és comarcal i per tant Dénia ha de deixar de capitalitzar-lo.

Per últim, Raül Tamarit va remarcar la implicació dels clubs i associacions esportives en l’organització i comentà que s’estan mostrant tots molt il·lusionats, per la qual cosa s’espera que els Mini Jocs siguen un èxit i que els participants gaudiran a Pego d’un cap de setmana d’esport, diversió i companyonia. A més, es va sumar a les paraules de Vicent Grimalt i desitjà que altres municipis de la comarca prenguen la iniciativa i siguen la seu de les properes edicions dels Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta.718 Visites
Hola!!