Pego aprova la modificació dels estatuts de la MACMA

Esta modificació comporta l’ampliació dels àmbits competencials de la Mancomunitat Circuit Cultural de la Marina Alta (MACMA) que ara inclourà «promoció, participació i cooperació en la prestació de les competències educatives municipals, així com les esportives i atenció a les persones per a tota la població de la Marina Alta. També altres serveis públics que contribuïsquen a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat».

Durant el ple ordinari de juny a l’Ajuntament de Pego es va aprovar per unanimitat la modificació dels estatuts de la Mancomunitat Circuit Cultural de la Marina Alta (MACMA) per a incloure la «promoció, participació i cooperació en la prestació de les competències educatives municipals, així com les esportives i atenció a les persones per a tota la població de la Marina Alta». Dos competències que fins ara, explicava el regidor d’Educació, José Merí, encara no estaven incloses a la MACMA. La finalitat és la de «treballar conjuntament sota un mateix paraigua i fer comarca amb activitats com les Trobades d’escoles en valencià, les jornades socioeducatives, entre altres». Esta inclusió també permetrà poder accedir més fàcilment a subvencions a les que fins ara no es podia optar, comentava Merí.

«Val la pena que treballem en conjunt, que fem comarca i que siga més fàcil poder fer activitats tots junts i col·laborant entre els pobles», declarava Irene Sendra des de Volem Pego. A favor també es mostrava Ciutadans de Pego Independents. 

Des del Partit Popular, la seua portaveu Ana Ortolá s’assenyalava que, «tot el que siga ampliar competències i estar mancomunitats per a tindre millor servei, estem d’acord».

Compromís per Pego exposava que «ja existix un organisme comarcal pel que fa a esports, el CEMA», és per això que preguntaven si la inclusió ara a la MACMA suposarà una duplicitat o quina seria la diferència entre el consorci i formar part de la Mancomunitat.

Explicava el socialista i regidor d’Esports, Raül Tamarit que «el CEMA és el Consorci Esportiu de la Marina Alta, entitat que està un poc desemparada a l’hora de demanar subvencions, siga a diputació o a conselleria». És per això que es va buscar el paraigua del MACMA per tal de poder demanar ajudes.

 

1443 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!