Pego acull, este cap de setmana, les Jornades T.E.M.T

És a dir, jornades de Tècniques en Emergències Mèdiques de Trauma. Estan dirigides a primers intervinents en accidents com policies, bombers, protecció civil o equips d’emergència. Les jornades comptaran amb la instrucció de Pedro Barranco, tècnic en emergències sanitàries, campió del món d’escarceració i de David Montserrat, també tècnic en emergències sanitàries.
Este cap de setmana, 23 i 24 de març, Pego acollirà les Jornades sobre Tècniques en Emergències Mèdiques de Trauma dirigides a aquells professionals que intervenen en accidents traumàtics com són policies, bombers, protecció civil o equips d’emergència. Els seus instructors seran, David Montserrat, tècnic en emergències sanitàries i Pedro Barranco, també tècnic en emergències sanitàries. Sanitari d’Acció Urgent i de l’equip de bombers de rescat de víctimes en accidents de trànsit de Gandia. Barranco, recordem, també és Campió del món amb l’Equip de Bombers de Gandia en la modalitat de ‘Rescat de víctimes en accident de trànsit en la maniobra immediata’ que es va celebrar a Nova Zelanda en 2011.
Els objectius d’estes jornades per a especialistes són diversos, però sobretot, el que intenten és dotar de major destressa el personal que s’enfronta a situació de molta pressió i que necessiten de molta resolució en eixe moment. Així, el curs perseguix:

– Mostrar la necessitat d’atendre i avaluar la cinemàtica que ha intervingut en l’esdeveniment, com a mètode pronòstic de lesions potencials.

– Ressaltar la necessitat de realitzar una avaluació inicial sistemàtica i orientada a determinar el nivell de gravetat d’un pacient a fi d’establir quines són les actuacions imprescindibles, depenent de les necessitats prioritàries del pacient, perquè milloren les seues possibilitats de supervivència.

– Mostrar la importància d’establir la impressió general d’un pacient pediàtric aplicant el TAP (Triangle d’Avaluació Pediàtrica) abans de prendre contacte amb el xiquet.

– Exposar una correcta avaluació secundària, diferenciant el procés entre adults i xiquets, en aquells casos que no presenten lesions crítiques.

– Dotar l’alumnat de la destresa necessària per al maneig de la fèrula cervical X-COLLAR en qualsevol situació habitual en què podem trobar un pacient víctima d’un accident de trànsit.

– Dotar l’alumnat de la destresa en l’ús de la faixa pelviana i de la fèrula de tracció tàctica.

– Dotar l’alumnat de destresa a l’hora de l’extracció o rescat, mobilització i/o immobilització d’un pacient traumàtic.

– Dotar l’alumnat de les destreses necessàries per a realitzar una correcta avaluació dels riscos de l’entorn, de la cinemàtica del trauma, de l’avaluació i de l’evacuació de víctimes d’accidents de trànsit.
814 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!