Pego, a punt per viure l’XI Fira de Comerç

Dissabte 6 i diumenge 7 es desenvolupa al municipi un dels esdeveniments més importants de l’any que reunix a una nodrida representació del teixit empresarial i associatiu de la població. Des de les 10 del matí i fins a les 10 de la nit estaran obertes les portes del mercat municipal i dels passadissos que el circumden per a acollir tots i cadascun dels visitants que s’hi vullguen apropar.
Este matí l’interior del mercat municipal ens mostra l’esquelet de l’XI Fira de Comerç de Pego. Mostradors i estands encara nus, encara freds i sense vida. Esta imatge, però, canviarà completament dissabte 6 i diumenge 7 de desembre, durant el desenvolupament de la fira. Eixos dos dies els estands i els mostradors es mostraran plens de vida, de productes, de qualitat, plens de vitalitat a transmetre a tota la gent que s’aprope a veure i viure l’XI Fira de Comerç de Pego.


Les fires són punts de trobada, d’intercanvi entre professionals i clients potencials, són espais on compartir punts de vista, experiències, espais on observar i comparar. Les fires permeten conviure i crear complicitats, estretir vincles i reforçar, en este cas, la societat pegolina. Este cap de setmana, 6 i 7 de desembre, un any més, els pegolins i les pegolines tenen una cita amb la Fira de Comerç que, després d’11 anys es percep consolidada.

Esta consolidació permet que, “les empreses i comerços de Pego seguisquen apostant per participar en esta fira, bé exposant els seus productes o els seus serveis en un estand, o bé amb tallers que dinamitzen la fira”, “tots els anys sumen empreses”, és la realitat que certifica l’agent de desenvolupament local, Alicia Carbonell. L’ADL de Creama Pego, no obstant, considera que “tot i que està consolidada encara podem definir a la fira com a emergent, contínuament, i és el que volem” i és que, explica Carbonell que, “Creama, com a entitat dinamitzadora, el que pretén durant estos dos dies, i tota la feina que portem organitzant-la, és dinamitzar els comerços i les empreses de Pego. Al mateix temps, el teixit associatiu del municipi, que és molt extens i té una gran representació, també vol estar a la festa del comerç”.Foto durant la roda de premsa de presentació de l’XI Fira de Comerç de Pego


La regidora de Comerç, Creama i Turisme de l’Ajuntament de Pego, Pepa Sendra, assegura que any rere any s’aprèn. Cada nova fira és un repte per a eliminar els elements que s’han detectat que no funcionen i potenciar aquells que han tingut èxit.

Avançava Sendra que la novetat més cridanera d’esta nova edició de la Fira de Comerç de Pego es trobarà als passadissos que envolten el recinte del mercat municipal on es desenvolupa l’esdeveniment. Allí és on, enguany, s’ubicaran les diferents associacions del municipi que també volen contribuir a fer festa. Esta nova ubicació (normalment es distribuïen per la plaça del mercat) permetrà “l’entrada dels visitants al mercat interior”. Apuntava Sendra que, este cap de setmana, és l’oportunitat per poder mesurar el pols dels productes i serveis que qualsevol persona pot trobar a Pego, la seua qualitat i varietat, ara que venen dates per a regalar.
Durant dissabte i diumenge la vintena de comerços que eixiran a l’XI Fira de Comerç de Pego aplicaran descomptes i promocions en els seus productes. Esta cita és també una manera de reforçar l’Associació de Comerç i Professionals de Pego, que treballa colze a colze amb les regidories de Creama i Comerç perquè la Fira isca el millor possible. De fet, és una eina d’unió que permet treballar més eficaçment. Victòria Pastor, Presidenta de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego informava que enguany havien sumat a la Cooperativa Agrícola de Pego i comentava que “és un pas important perquè ells són més grans que nosaltres i si ens ajuntem ambdós podem fer coses, promocionar-les i traure-les endavant”. La finalitat última: “potenciar el nostre poble”.

La Fira de Comerç té una àmplia agenda d’activitats que animaran i activaran les persones que la visiten el 6 i 7 de desembre, entre elles les següents:

DISSABTE, 6 de desembre
– 10.30 Obertura de la Fira.
– 12.30 Inauguració de l’XI Fira de Comerç de Pego.
– 12.00 Taller de primers auxilis i simulació de rescat en accident de trànsit a càrrec d’Acció Urgent. Una activitat, esta última que es durà a terme al cantó del carrer La Pau i que té un interès especial per als més menuts i joves.
– 17.00 Ball organitzat per Eva Morera.
– 18.00 Desfilada de pentinats de xiquets i xiquetes a càrrec de la Perruqueria Encar.
– 19.00 Entrega dels premis als guanyadors del I Concurs de Cartells de l’XI Fira de Comerç de Pego.
– 19.30 Demostració de ball tradicional a càrrec de les Dansaires d’Uxola.

DIUMENGE, 7 de desembre
– 09.30 — 13.30 Torneig de minitennis per a xiquets i xiquetes d’entre 7 i 11 anys organitzat pel Club de Tennis Pego.
– 10.30 I Caning Runner a càrrec de Nexo Veterinària.
– 18.00 Desfilada de davantals a càrrec de Babaanca.

I A MÉS, DURANT ELS DOS DIES:
– L’arbre dels desitjos. Escriu el teu desig per a aquestos Nadals.
– Menjars tradicionals a càrrec de les parròquies .
– Animació infantil a càrrec dels Scouts i Júniors.
– Mostrari de manualitats a càrrec d’Obrint Camí.
– Carreres d’Scalextric a càrrec de ‘Nitroslot Pego’.
– Inflables per a xiquets i xiquetes a càrrec d’ ‘Animactiu’.
– Rifa de sis cistelles nadalenques per a recaptar fons per al Banc d’Aliments.
– Taller d’ adorns nadalencs a càrrec de Fil i Agulla.
– Sorteig d’una TV emplenant un qüestionari preparat per CooPego.
687 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!