Pascual va augmentar el padró a base de morts i carnets falsos

El creixement de la població del que va fer gala Pascual durant el seu govern fa una setmana en Canal 37 és fals. En un any es van inscriure al voltant d’un miler de persones, 400 d’elles mortes, mentres que la resta s’apuntaren falsificant la documentació. L’Estat podria reclamar ara més de 900.000€ pel frau. Ni tants veïns, ni tots vius. Amb estes paraules es pot resumir la situació del Registre General del Padró d’Habitants de Pego que l’any 1996 va veure augmentar exageradament el nombre de residents a Pego, passant la població de tindre 9.361 habitants a 10.369. És a dir, en només un any va incrementar en 1008 el nombre de ciutadans, quan la tònica general en els cent anys anteriors havien sigut l’augment o disminució de població en uns 50 ciutadans anuals.

Per a l’Alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, “Pego ha portat un increment lent en l’últim segle, per la qual cosa este augment espectacular en un any ens feia pensar que alguna cosa fora del normal havia ocorregut”. Segons el veí “la confirmació dels nostres temors la vam rebre al setembre del 2004, quan des de l’Institut Nacional d’Estadística es van posar en contacte amb nosaltres per a informar que existien una sèrie de persones amb dos registres actius en el padró municipal, ja que tenien el mateix número de DNI”.

Fetes les oportunes investigacions entre l’INE i l’Ajuntament de Pego, es va poder constatar que efectivament hi havia repeticions de persones amb els mateixos noms i cognoms, intercanviant l’orde d’estos últims, així “si per exemple apareix un cert Ricardo Sendra Suvira, després ens podíem trobar amb Ricardo Suvira Sendra” segons Ortolà. El número del carnet d’identitat podia ser el mateix o s’alterava en una única xifra.

Però ací no acabava el frau, perquè fins a la data s’han localitzat més de 400 noms de persones difuntes que van ser tornades a donar d’alta com si estigueren encara vives. “De la mateixa manera, també havia empadronats a Pego el nombre més gran de centenaris de tot Espanya, perquè hi ha veïns molt, molt majors que ningú els havia donat de baixa per defunció mai” afirma l’actual Alcalde de Pego.

Amb este falsejat increment, Pego va superar la barrera dels 10.000 habitants, la qual cosa li va permetre passar dels 13 als 17 regidors. Al respecte Ortolà ha declarat que “Pascual es va beneficiar d’eixe fals increment de població que va practicar durant el seu primer mandat per a aconseguir sense temors una majoria absoluta que li permetera governar en solitari” perquè la Llei d’Ont, d’aplicació en les eleccions, fa que les abstencions (i els difunts i duplicats es valoraven com a tals) afavorisquen a les majories enfront de la resta, sent més fàcil obtindre nombre més gran de regidors. Segons el Primer Edil “si als dos anys d’estar Pascual en el poder ja es posaven en pràctica coses com estes, quants fraus més s’hauran pensat amb fins semblants?”.

D’altra banda, Ortolà també ha aclarit quina va ser la via per a dur a terme el frau: “tot açò ens va fer consultar els registres per a veure qui eren els agents censals de 1996, quan el padró encara s’obtenia anant casa per casa, i resulta que una gran part d’ells han sigut després militants actius d’Iniciativa Independent, alguns inclús amb càrrecs polítics”. Fins al coordinador de l’arreplega de dades censals d’eixe any “és un dels fort del grup independent, per la qual cosa entre tots van augmentar el poble a la mesura de les seues necessitats”.

Ortolà ha fet insistència en què “tot i l’haver eliminat quasi els mil casos erronis, Pego no ha baixat dels 10.000 habitants, sent en l’actualitat 10.741 veïns, amb la qual cosa veiem que l’augment de la població en el municipi és constant perquè saben que ací disposem de bones infraestructures, bones inversions i perspectives de futur”.

El que per part de l’Equip de Govern de Pego es decidira traure ara a la llum pública esta trama se deu al fet que “mentres vam poder preservar el bon nom de Pego, ho vam fer, però el que no podem consentir és que algú realitze un frau, vaja a la televisió i s’enaltisca d’ell, i damunt es burle de nosaltres i de la resta de Pego” en clara referència a la intervenció en la televisió comarcal de l’exAlcalde de Pego la setmana passada, en la que va acusar el Govern Municipal de què “si durant el meu mandat el nombre d’habitants va augmentar, i vaig tindre l’honor de ser el primer Alcalde amb una corporació de 17 regidors, gràcies a estos que governeu ara, el nombre d’habitants està descendint, fins a poder aconseguir que es perden els 17 regidors”.

Ortolà ha desvelat ara que el creiximent reivindicat per Pascual era fals i es basava en un frau a l’INE.

952 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!