Pacte electoral a Calp entre el Bloc i els Verds

L’exsecretari local dels nacionalistes, Francesc Monjo,
lidera un nou partit ecologista en el municipi. Roderic
veu «pràcticament impossible» una coalició així a Dénia
L’executiva del Bloc de Calp es va reunir amb el regidor dels Verds a Dénia, Toni Roderic, i el seu homònim a Gandia, Joan Francesc Peris, màxims representants dels Verds eal Pais Valencià, per a concretar un pacte local de cara a les pròximes eleccions de 2007. Per a això s’ha conformat un nou col·lectiu dels Verds en la localitat que està liderat per l’exsecretari del Bloc en esta legislatura Francesc Monjo.

Ximo Tur, portaveu del Bloc a Calp, va assegurar que des de les eleccions de 1993 els nacionalistes es presenten a Calp davall el nom de Bloc-Esquerra Verda, l’antic partit de Peris, amb qui compartix una «gran amistat i afinitat política».

Ara, en canvi han decidit donar un pas més i crear un nou partit que atraga a nova gent. Calp supera els 20.000 habitants i compta amb un percentatge molt alt de població estrangera i de la resta de l’estat que «es veu més reconeguda en un partit com Els Verds», segons reconeix Tur.
De totes maneres Tur i Monjo van assegurar que ambdós partits compartixen els mateixos principis polítics com «la participació ciutadana, la sostenibilitat o el respecte a la diversitat».

El representatnt dels Verds a Dénia, Toni Roderic va voler aclarir, que açò no és extrapolable a altres poblacions i que és pràcticament impossible a Dénia perquè no hi ha la «bona sintonia» que existix en la localitat del Penyal d’Ifach

Tant Roderic com Tur van voler desvincular este compromís dels pactes autonòmics que s’estan cuinant de cara a les pròximes eleccions a la Generalitat, encara que Tur va matisar que havia obtingut el beneplàcit de la direcció nacional.
476 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!