Oliva torna el riu Molinell al seu traçat en el seu terme municipal

Els primers temporals van taponar l’eixida natural del riu al mar i van provocar la desviació de la seua trajectòria de tal manera que es va menjar bona part de la primera línia de dunes d’accés a la platja.
Pego no té part en els vaivens de les platges en les que desemboquen els rius de la marjal, tot i que la major part de les cases que hi ha esteses per aqueixos trams de platja siguen de pegolins i pegolines, tant per la banda de Dénia, com per la d’Oliva. Aquesta última és la que ens ocupa, més concretament la que ací es coneix com la platja ‘del riuet’ i és que els primers temporals van taponar l’eixida natural del riu amb les seues fortes marees. A causa del tancament del riu, van arribar a produir-se inundacions en els camps adjacents. A més, progressivament aquest va fer un gran meandre que es va engolir bona part de la primera línia de dunes que donen accés a dita platja, arribant a deixar al descobert la canonada de l’aigua que serveix els llavapeus i a més deixant al mig del riu dos d’aquestos serveis.

Aquesta circumstància va fer reaccionar a l’Ajuntament d’Oliva que va remetre ahir a Costes de València un escrit per a comunicar-li que, de forma urgent, realitzaria una xicoteta rasa en el marge Nord a fi de facilitar l’eixida de l’aigua. L’edil de Platges, Vicente Morera, va adjuntar l’informe favorable de la Conselleria de Medi Ambient. «Estos treballs es realitzaran només des de la vora del nostre municipi, en cap moment invadirem la línia divisòria imaginària que separa els termes d’Oliva i Dénia, així com les Demarcacions de Costes de València i Alacant». I és que Oliva encara espera l’autorització de Costes d’Alacant que va demanar unes setmanes enrere.
578 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!