Obert el període de matrícula del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Pérez Ramos

Enguany com a novetat principal en l’ensenyament de llengües, s’oferta l’anglès per a persones principiants. De moment van a començar introduint en la graella l’A1, el nivell més bàsic. Si l’experiència va bé, l’any que ve s’incorporaria l’A2, un nivell en el que ja es poden presentar per lliure a l’Escola Oficial d’Idiomes. Una altra de les novetats del departament de llengües ve de la mà de la JQCV, que adapta les certificacions que emet al Marc Europeu Comú de Referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües i canvia els models d’examen a més d’augmentar els nivells d’aprenentatge, passant de l’Oral, Elemental, Mitjà i Superior a A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Les persones interessades en matricular-se a l’EPA es poden dirigir a la segona planta de l’Ajuntament de Pego, al departament d’Educació.

not5978Estem a juliol i potser sone estrany que parlem de matriculació. Però d’una banda ja estan obertes les preinscripcions a les Escoles Oficials d’Idiomes i de l’altra, des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pego també s’ha informat de l’obertura del període de matriculació al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA) Pérez Ramos i és que enguany les classes s’inicien el 18 de setembre de 2017 i finalitzaran el 15 de juny de 2018 pel que fa a l’educació reglada i de llengües. Els tallers s’iniciaran el 2 d’octubre i finalitzaran el 30 de maig de 2018.

Així, les persones interessades en realitzar algun dels cursos o tallers que oferix el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Pérez Ramos, ja poden matricular-se. Ho poden fer durant el mes de juliol i després durant el mes de setembre. La sol·licitud de matrícula se sol·licita i es presenta a les oficines de l’Ajuntament de Pego, bé al registre d’entrada de la planta baixa o bé al departament d’Educació, a la segona planta.

Els requisits per a poder matricular-se són: ser majors de 18 anys o de 16 anys amb contracte de treball. La documentació que cal presentar és:
La sol·licitud de matrícula emplenada.
Una fotocòpia del DNI, NIE o del passaport.
I una foto de carnet per a les persones que es matriculen per primera vegada.

La Regidoria d’Educació, a través del CMFPA Pérez Ramos, fa una àmplia i variada oferta de cursos, tot i que recorden que «alguns cursos i tallers estan supeditats al nombre de sol·licituds» que es presenten.

Enguany hi ha novetats en llengües. D’una banda, s’incorpora l’anglès bàsic al currículum del CMFPA. Comencen per la base, ensenyant A1, «perquè hi ha molta demanda», explicava Remei Margalef professora de comunicació de l’EPA pegolina. La idea és que l’any que ve, «si és possible, continuaríem amb un A2, perquè a partir d’eixe curs ja es poden presentar a les proves lliures de les Escoles Oficials d’Idiomes».

L’altra novetat la trobem en valencià, ja que la Conselleria d’Educació ha decidit que la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià adapte les certificacions que emet al Marc Europeu Comú de Referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües, amb el propòsit de mantindre la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià com a entitat de referència en la certificació de llengües. Això suposa, entre d’altres coses, passar de l’Oral, l’Elemental, el Mitjà i el Superior a més grups, ja que a partir d’ara s’avaluaran els nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Esta adaptació permetrà i garantirà un reconeixement europeu als ciutadans i ciutadanes que els acrediten, amb l’objectiu decidit que, cada vegada més, les llengües siguen ponts de relació entre les persones i eines que permeten la comunicació com a instrument de millora social. I també suposarà un canvi en els models d’examen. Tot i que, segons explicava la professora Remei Margalef, «hi ha una part que manté, més o menys, les estructures lingüístiques», hi haurà més textos escrits, s’introduïxen els exercicis d’escolta i, en la part oral, hi haurà interacció. S’haurà de fer un monòleg i un diàleg.

L’oferta educativa del CMFPA Pérez Ramos per al nou curs escolar 2017-2018 és la següent:

PRIMER CICLE D’ESO (Certificat Escolar):
Alfabetització
Neolectors
Educació de base

PRIMER NIVELL DEL SEGON CICLE D’ESO
Programes formatius:

Apartat B:
a) Preparació de la prova per a l’obtenció directa del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) per a persones majors de 18 anys.
b) Preparació de la prova per a l’obtenció directa del títol de Batxiller per a persones major de 20 anys.
c) Preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de Formació Professional.

APARTAT C:
Preparació Proves de la JQCV
A1
A2
B1
B2
C1
C2

APARTAT E:
Cursos d’integració per a estrangers
E1A: Castellà per a estrangers
E1B: Valencià per a estrangers

Altres llengües:
– Anglès A1

APARTAT J:
Tallers que estimulen i potencien la creativitat:
Dibuix i Pintura
Restauració
Teatre
Ball de Saló

Els tallers continuen tenint el mateix preu de matrícula que les edicions anteriors: 100€ per curs que es poden pagar en dos terminis de 50€.

Enguany l’inici de les classes dels cursos de formació reglada i no reglada començaran el 18 de setembre. Els tallers de dibuix i pintura, restauració, ball i teatre, s’iniciaran el 2 d’octubre.

 

2203 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!