Nieves i Elena Simón i l’Associació de Dones Antígona, Premis 8 de març de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

Els Premis 8 de Març de la Xarxa són lliurats anualment, des de 2002, a fi de reconèixer l’esforç de tantes dones que van obrint camins de llibertat i igualtat des de diferents àmbits, així mateix tenen l’objectiu de fer visible el continu i incansable treball de les dones en la història.
La Xarxa de Dones de la Marina Alta a poc menys d’un mes del Dia Internacional de la Dona Treballadora ja ha decidit a qui reconeixerà enguany en els Premis 8 de març 2016 que es lliuraran el proper divendres 4 de març. Estos guardons enguany han recaigut en les germanes Nieves i Elena Simón, reconegudes feministes, i a Antígona, Associació de Dones de València.

I qui són les premiades? Ens les presenten des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta:

LES GERMANES NIEVES I ELENA SIMÓN
Juntes han treballat, i treballen, activament en la divulgació i extensió del feminisme des de finals de la dècada dels anys 70 del segle passat. Figuren entre les fundadores de diversos grups d’acció, estudi i reflexió feminista, entre els que destaquen el Feminario d’Alacant creat a 1980; la Plataforma Feminista d’Alacant, constituïda a 2005; i el gran projecte d’organització del Museu dels Drets i dels Fets de les Dones iniciat a 2014.

Són dos dones referents del feminisme valencià, i formen un autèntic tàndem de sonoritat en defensa dels drets de la dona.

La seua llarga trajectòria feminista, el seu exemple i treball les fa més que dignes mereixedores del reconeixement que els dedica la Xarxa de Dones de la Marina Alta amb el Premi 8 de març 2016

Nieves Simón Rodríguez (Alacant, 1943)
Va ser locutora de ràdio durant els anys 70, treballant posteriorment en diferents empreses privades. Ha participat en l’organització de Congressos sobre la dona, ha donat conferències, cursos i és autora d’articles i escrits sobre el feminisme. Ha desenvolupat, conjuntament amb el seu fill, tasques d’estudi, formació, divulgació, tallers i programes europeus de coeducació, gènere i igualtat.

Elena Simón Rodríguez (Alacant 1946)
Ha sigut professora de Secundària, Catedràtica de Francés i la primera degana del Col·legi de Doctors i Llicenciats d’Alacant. Va dirigir el Servei de la Dona d’Alacant des de 1983 fins a 1988. És Formadora de Gènere i Coeducació. Ha redactat materials didàctics amb enfocament de gènere, és autora de nombroses publicacions especialitzades i de llibres sobre feminisme. Col·labora com a experta amb universitats i institucions, dins i fora d’Espanya.

ANTÍGONA, ASSOCIACIÓ DE DONES
És un grup de dones feministes de València que es van constituir en 1993, amb l’objectiu d’organitzar-se com a dones per a compartir coneixements i els problemes que patien pel fet de ser dones.

Antígona està integrada per dones molt diverses que dediquen un temps a formar-se, informar-se, tractar problemes personals o socials i dotar-se de recursos per a superar-los. En paraules d’algunes d’elles: “Antígona m’ha ajudat a saber qui sóc”.
Les activitats que organitzen són múltiples i comprenen diferents àmbits d’interès. S’han format grups de filosofia, de teatre, de literatura… sempre encaminats a ajudar a les associades a comprendre la realitat com a dones. També dediquen temps a activitats d’oci: sopars, menjars i viatges culturals dins i fora del país.

La seua presència, no sols en la ciutat de València sinó també en pobles pròxims, ha sigut un referent per altres dones que han seguit els seus passos per a associar-se i crear grups feministes semblants.

El seu activisme en el moviment feminista i la tasca de conscienciació de les dones en la lluita per la igualtat les ha fetes ja mereixedores de diversos homenatges i aquest any la Xarxa de Dones de la Marina ha decidit sumar-se al reconeixement que es mereixen.
597 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!