Àngela González Garcia fallera major de Pego 2009

Va ser triada el passat divendres a la Casa de Cultura sense haver-s’ho plantejat mai, fins el moment previ al sorteig. La nova fallera major reivindica un petit monument per a la junta local. El dissabte que ve per a celebrar el mig any de falles s’arreplegaran trastos vells per a cremar-los, ja de nit, al Pla de la Font. Divendres passat, sobre les 8’30 de la vesprada, a la Casa de Cultura es desvelava el nom de la nova representant del món faller a Pego. El sorteig d’aquest 2008, en vistes al 2009, va dur la sort a Àngela González Garcia.

Aquesta jove duu uns 8 anys vinculada al món de les falles i a diferència de la resta de falleres que han arribat a ser representats del poble, Àngela González assegura que “no m’ho havia plantejat mai”. Prenia consciència que passava d’haver representat a la seua falla, El Convent, com a fallera major a representar el món faller pegolí, en el mateix moment del sorteig. En el moment en què va sentir el seu nom “no sabia que fer si primer plorar o mirar a mon pare… no ho sabia”.

Àngela González Garcia comença fort el seu regnat ja que a la pregunta dels serveis informatius de Ràdio Pego a si reivindicaria alguna cosa a millorar en les falles, no s’ho va pensar dos voltes per a reivindicar que “no estaria mal que hi haguera un falleta o alguna cosa, per al dia Sant Josep cremar alguna cosa”.

Des de la Junta Local Fallera el seu nou president, Ximo Bordes va explicar que estan “intentat potenciar més” la figura de la fallera major de Pego, entre d’altres coses amb la seua presència a més actes que promoga l’ajuntament de la localitat.

Ximo Bordes recordava l’origen d’aquesta figura que és relativament recent al municipi, al voltant de 6 anys, ja que la fallera major de Pego va nàixer amb la Junta Local, ja que aquesta necessitava una representant pròpia perquè unificara, realment, les falles del poble.

Per últim, el president de la Junta Local anunciava que dissabte que ve és el mig any de falles i per a celebrar-ho hi haurà una arreplegada general de trastos vells que després es cremaran al Pla de la Font. Així mateix, les falles tindran dinars i sopars de germanor a les seues seus per a no perdre el costum de juntar-se.


503 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!