‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’ es presenta a Moscou

El proper dissabte, 26 de novembre, a les 16h., es presentarà al Centre Espanyol de Moscou el llibre que relata la biografia del cantant pegolí que tant d’èxit va recollir a l’antiga URSS, país on va realitzar més de 1.400 concerts. L’autor del llibre, l’arxiver de l’Ajuntament de Pego, Joan Miquel Almela, serà l’encarregat de presentar l’obra. Estarà acompanyat del fill de Michel, Miguel Samper. Organitza l’acte l’Oficina Espanyola de Turisme a Moscou i Turespaña.
El 7 de maig de 2010 es presentava a la Casa de Cultura de Pego ‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’ escrita per l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela. El llibre publicat per Abisal Edicions i editat per l’Ajuntament de Pego, degut a l’abundant documentació que hi ha sobre el cantant pegolí es va escriure, quasi, quasi, sol, segons declarava en aquell moment l’autor de biografia.

El proper 26 de novembre, ‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’, el llibre que relata “el resum del resum del resum” de la vida del cantant pegolí més internacional, es presentarà al Centro Español de Moscú (Niños de la Guerra). I és que, tot i que semble mentida, després de quasi trenta anys després de la seua última gira per terres soviètiques, l’essència del cantant Michel encara perdura a Moscou. Michel va ser el primer cantant melòdic espanyol que va viatjar a la URSS i el que més concerts ha donat allí, més de 1.400. és per això que el 26 de novembre es durà a terme aquesta presentació del llibre, junt a una conferència i una exposició fotogràfica que completaran els actes d’homenatge al cantant pegolí.

Aquesta activitat està organitzada per l’Oficina Espanyola de Turisme a Moscou i per Turespaña. L’Ajuntament de Pego és entitat col•laboradora. Participen en la presentació del llibre i posterior conferència Joan Miquel Almela, autor del llibre i Miguel Samper, fill del cantant Michel.


Miguel Samper Peiró (Pego, 1933-Madrid, 2009) va ser més conegut pel nom artístic de Michel. La seua carrera com a cantant professional va començar a Benidorm a principis dels anys seixanta, després van arribar Barcelona i Madrid. Va ser un assidu en els festivals de la cançó d’Aranda de Duero, Barcelona, Benidorm i Tenerife, així com en els programes musicals de TVE. Va participar també en festivals internacionals com el d’Atenes, Iugoslàvia, Romania, Portugal, Itàlia o Polònia, on va guanyar el Gran Premi del Disc en 1969. Va arribar inclús a actuar com a teloner en els dos concerts que van donar a Espanya els Beatles en 1965.

Les seues característiques ulleres fosques de petxina i les seues poblades patilles van marcar un estil diferent i original, on imperava una extraordinària veu. Després dels èxits collits a Espanya va iniciar en 1968 una aventura artística per terres soviètiques que es va prolongar fins a 1983, amb un total de més d’1.400 concerts. Va ser el primer cantant melòdic espanyol que va traspassar el teló d’acer quan les relacions entre Espanya i la URSS eren inexistents. Va recórrer tota l’antiga Unió Soviètica però, els seus majors èxits, es van collir en Sant Petersburg i a Moscou. En 1976 va rebre la medalla Tchaikovsky per la seua tasca artística i divulgació de la cançó espanyola.

Joan Miquel Almela (Pego, 1975) és llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I de Castelló. Va obtindre en 2007 el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) a la Universitat de València amb el seu treball d’investigació l’home i la terra a Pego. Estructura de la propietat agrària i anàlisi social en el trànsit del segle XV al XVI. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzats com Aguaits; també, de manera conjunta amb Fernando Sendra, el llibre Els pous de reg de Pego. Actualment treballa com a arxiver municipal de l’Ajuntament de Pego i coordina les jornades d’estudi “Carmel Giner Bolufer” que se celebren cada dos anys.


843 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!