Més del 87% dels pegolins i pegolines fan ús del cinturó de seguretat

El 85% també utilitzen el sistema de retenció infantil adaptat a la talla i pes del xiquet o la xiqueta que en fa ús. Són els resultats de la campanya especial sobre cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil que va dur a terme la Policia Local de Pego durant la setmana del 12 al 18 de setembre de 2016 en col·laboració amb la DGT.

Coincidint amb el començament del curs escolar i l’augment de desplaçaments de menors en vehicles particulars per a acudir o tornar del col·legi, la Direcció General de Trànsit va dur a terme una campanya de sensibilització i control de l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil (SRI).not5320

Durant la setmana del 12 al 18 de setembre, els agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil van incrementar la vigilància en les carreteres, arribant a controlar més de 300.000 vehicles i comprovant que tant conductor com passatgers portaven correctament cordat el cinturó de seguretat i que els menors, viatjaven en els seients posteriors amb el sistema de retenció infantil adequat al seu pes i talla. Això ho van fer, en municipis com Pego, comptant amb la col·laboració dels agents de la Policia Local.cinturon-seguridadPels resultats que aportats per la Policia Local, a Pego, sembla que el missatge de la seguretat al voltant, ha estat majoritàriament interioritzat, principalment per la gent que es posa al front del vehicle, és a dir, pels conductors i conductores, ja que el 90,27% duien el cinturó de seguretat posats. Els i les copilots es relaxen un poc més, atès que el 80,51% duien esta protecció. El 83,33% dels passatgers i passatgeres que viatjaven en els seients posteriors també duien el cinturó posat. En total, durant eixa setmana de campanya especial, la Policia Local de Pego va controlar 489 passatgers, dels quals 427 duia el cinturó de seguretat cordat i 62 no el duia, el que vol dir que el 87,32% dels usuaris dels vehicles sí que fan ús d’este sistema de protecció.

cartel
Pel que fa al sistema de retenció infantil, el 85% dels vehicles que va aturar durant la setmana del 12 al 18 de setembre la Policia Local sí que l’usen. Principalment si este està instal·lat en el seient davanter del automòbil, ja que el resultat és del 100%. En els seients posteriors no és tan habitual que es faça un bon ús del sistema de retenció infantil adaptat al pes i talla dels menors, ja que només el 78,57% dels vehicles complia amb la normativa.

 

1983 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!