Més del 75% de l’estudiantat de l’IES Enric Valor de Pego s’adherix a la vaga estatal contra el decret 3+2

A més, l’Assemblea estudiantil de Pego es concentra davant el centre educatiu per mostrar el seu rebuig a la nova proposta ministerial perquè consideren que «augmentarà les taxes de matriculació en les carreres i encarirà tots els graus» i suposarà que hi haja «menys oportunitats per a estudiar per als fills i les filles dels treballadors».
Dimecres i dijous el Sindicat d’Estudiants, BEA, Acontracorrent i SEPC havien convocat a l’alumnat de secundària i universitat a la vaga per expressar el rebuig al nou decret del Ministeri d’Educació que proposa que els graus passen a cursar-se en tres anys (actualment en són 4) i el màster d’especialització passe a cursar-se en dos anys (actualment es realitza en 1). Els sindicats d’estudiants creuen que esta nova proposta del ministre Wert se suma a les anteriors per dur a terme, a la universitat, una «privatització encoberta». I és que recorden que «els crèdits de màster són quatre vegades més cars que els crèdits de grau». El que suposarà que «s’encarisquen les carreres universitàries», com apuntaven ahir de matí des de l’Assemblea Estudiantil de l’IES Enric Valor de Pego en la concentració que van protagonitzar davant del centre educatiu contra el decret 3+2.
«No estem en contra del 3+2 com a tal, però el preu del màster hauria de ser el mateix que el del grau i hauria d’haver-hi un sistema de beques on qualsevol persona poguera accedir al sistema públic universitari”, reivindiquen els sindicats d’estudiants valencians.
De fet, ahir durant la concentració que a partir de les 12.30h., es va produir a les portes de l’IES Enric Valor de Pego, el portaveu de l’Assemblea Estudiantil de Pego va exposar que «està comprovat, pel grup d’investigació en educació i treball de la Universitat Autònoma de Barcelona, que per als estudiants pertanyents al proletariat és més accessible cursar carreres de menys anys per la costosa manutenció d’una persona en una ciutat, tenint en compte que s’ha de pagar lloguer, menjar, etc. Per tant, reduir a tres anys una carrera és beneficiós per al gruix de la població. No obstant, amb este pla del 3+2, els tres anys d’estudi sense cursar els dos anys de màster no tindran gran eixida laboral, la tindrà quasi nul·la», constaten.
Esta realitat els fa afirmar que «tan sols es garantix una qualificació per a aquelles persones que puguen costejar les taxes durant els últims anys, els dedicats al màster. Taxes que han estat augmentant de preu en els últims anys». Això provocarà, segons els estudiants de Pego que es continuen «perpetuant llocs de treball de rellevància per a la societat en persones de classes elevades».
Este nou escenari, junt amb els anteriors creats pel Ministeri d’Educació fa concloure a l’Assemblea Estudiantil de l’IES Enric Valor de Pego que «tot açò ens formarà com a mà d’obra barata preparada per a treballar en el mercat laboral capitalista, i on sols uns pocs privilegiats podran accedir als estudis de màster creant-se així una segregació d’acord amb les capacitats econòmiques de cada alumne».
Davant la instància dibuixada l’estudiantat pegolí s’unia ahir al de la resta de l’Estat per a «respondre a les aules i en els carrers, demostrant que no farem un pas enrere en la defensa d’una educació pública i de qualitat».
Respecte a la incidència de vaga a l’IES Enric Valor de Pego, dimecres va ser del 75% i dijous la incidència va ser superior ˗tot i que no tenim la dada exacta. Hem d’assenyalar també, que, en ser època d’exàmens, l’alumnat que en tenia algun no va fer vaga total, és a dir, alguns van acudir a fer l’examen i després van exercir el seu dret de vaga.
877 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!