Més de 44.000 vots abonen un canvi de política educativa

La participació en la consulta popular va arribar al 63% de pares i alumnes, segons els organitzadors. La consulta va transcórrer amb normalitat, tot i que la secretària autonòmica d’educació va enviar un correu electrònic als directors dels centres on s’havia de votar advertint-los que sense permís no es poden realitzar en les instal•lacions d’ensenyament activitats extraescolars.
La primera consulta popular per a valorar la política educativa del Consell i demanar un canvi, promoguda per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, va transcórrer ahir amb normalitat i amb un suport desigual, depenent dels més de 350 centres distribuïts entre les 81 localitats que van participaren la consulta. Del resultat de les votacions s’extrau que els pares, les mares i l’alumnat de Secundària que van acudir a votar, tenien clar el sentit de la seua papereta: “Sí” a la reforma.

Les dades provisionals, a les 20 hores d’ahir, mostren que van col•locar una urna de forma voluntària 239 col•legis i 103 instituts del País Valencià, amb un total de 46.597 vots. Segons la plataforma, el cens aproximat de votants potencials és d’unes 73.000 persones, “el que representa un 63 per cent de participació” van indicar.

A favor del canvi de la política educativa del Consell van respondre amb la seua papereta 44.733 persones (96% dels que van acudir a votar) i en contra, 1.258 (2,7%), mentres que 606 foren nuls.

L’única polèmica de la jornada la va suscitar el correu electrònic que per la vesprada va remetre als directors dels centres la secretària autonòmica de la Conselleria d’Educació, Concha Gómez, advertint que sense permís no es poden realitzar en les instal•lacions d’ensenyament activitats extraescolars.

Encara que la majoria dels centres van col•locar l’urna a les portes del recinte al concloure la jornada lectiva -hi havia autorització de la Delegació del Govern-, alguns la van posar en el mateix pati, sense més problemes, i va participar qui va voler.

Des de la plataforma van acusar a la Conselleria d’Educació de “pressionar” als centres perquè no realitzen la consulta. Segons la seua opinió, “si els òrgans de decisió dels centres han aprovat la consulta popular no hi ha problema per a fer-la en les instal•lacions, perquè els equips directius, claustres i consells escolars són òrgans de la comunitat educativa amb poder de decisió”.609 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!