Més de 140 litres en 24 hores a Pego

Segons les dades meteorològiques facilitades pel Convent, a les 8 del matí Pego havia registrat 142l/m2. Fins a les 12 del migdia hauríem de sumar, almenys 50 l/m2 més que s’acumulaven per la zona de la carretera d’Oliva. Davant d’aquesta abundància d’aigua precipitada, les noves obres de drenatge en diferents punts de la localitat estan donant el resultat esperat.
Feia temps que no plovia, i la temperatura ens oferia el miratge de trobar-nos en una eterna primavera, això, de sobte ha canviat i definitivament hem hagut de fer el canvi d’armari i traure els paraigües perquè des d’ahir pel matí, inclòs es podria dir que des de dissabte per la nit, la pluja no ha deixat de caure a la nostra localitat ni a la resta del territori valencià. De fet, la informació que se’ns ha facilitat des del centre meteorològic del Convent és que fins les 8 del matí s’han enregistrat a Pego 142 litres per metre quadrat, als que s’hauran d’anar sumant els que precipiten durant el que resta de dia. De moment, passats 10 minuts de les 12 del migdia, se’ns informava que a la zona de la carretera d’Oliva es registraven, des de les 8 d’este matí 50 l/m2 més. La previsió, però, és que les precipitacions continuen durant tot el dia de hui, amb l’agravant que s’intensificarà la força del vent el que incrementarà, sobretot, la sensació de fred.

L’alerta per pluges, vent i nevades per avui és taronja el que significa que poden caure 120 l/m2 en 24 hores i que les ràfegues de vent poden arribar fins els 90 km/h en alguns moments del dia. Pel que respecta a les nevades, la cota anirà descendint fins a situar-se en torn als 500 metres. En la muntanya del nord d’Alacant i el sud de València, la previsió indica que es pot arribar a acumular un espessor de neu superior als 10 cm.

Aquestes abundants precipitacions són un bon moment per a comprovar com funcionen les distintes obres que s’han executat, en aquest 2009 dins el Plan E, per a millorar el drenatge i les inundacions de determinades zones de Pego que venien patint reiterades inundacions cada vegada que plovia amb certa intensitat.

Així, tenim que s’acaben de finalitzar les obres d’impermeabilització de la Plaça de la Constitució que el tenia com a objectiu evitar les filtracions d’aigües que s’ha patit el soterrani des de la seua construcció. L’actuació que ha costat 87.600 euros, ha comportat la substitució de les capes de cobertura situades sobre la seua estructura, implantant en el seu lloc un sistema de cobertura plana invertida i transitable, que en principi ha d’oferir garanties de protecció i durabilitat d’impermeabilització, sense augmentar les càrregues mortes sobre la mateixa estructura.

Important ha estat l’obra de millora de drenatge de l’Avinguda de l’Il•lustrat Joan Sala en la seua confluència amb el carrer Mestre Berenguer. Una obra amb un cost de 87.000 euros que ha dut molts mals de cap als tècnics per les seues anteriors execucions que han dificultat la solució per a millorar l’eficiència del drenatge d’aigües pluvials i de la xarxa de sanejament del sector Verdales. Al respecte del resultat de l’obra, davant l’abundància d’aigua caiguda a Pego, l’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà, expressava que “estem comprovant que no hi ha cap problema, que està drenant perfectament, per tant, esperem que açò servisca un poc de prova per a veure que ha tingut bon resultat [l’obra]”. Ortolà, però, es mostrava caut a l’hora de valorar eixe bon funcionament, perquè reconeixia que de vegades la intensitat de les pluges és tal que fins i tot el clavegueram general té dificultats per a absorbir tota l’aigua que rep. De moment, però es mostrava satisfet.

No es tenia cap problema tampoc en les obres de millora del col•lector d’aigües del carrer Metge Joaquin Pastor Alentado, el carrer de la Piscina Coberta i el Club de Tennis. Aquesta actuació té com objectiu millorar l’eficiència de la xarxa de sanejament municipal d’aquest carrer, ja que es tracta d’una zona localitzada sobre un àrea de xarxa sotmesa a un trànsit de grans cabdals i de distinta procedència, tenint en compte que recull aigües pluvials i residuals de sectors d’ús dominant tant industrial com residencial. Abans de l’obra la zona mencionada de la xarxa presentava recurrentment dificultats d’absorció de grans cabdals degut a la insuficiència del diàmetre de les pendents. És per això que l’execució que ha costat 146.800 euros, ha pretès desdoblar la capacitat que tenia la xarxa implantada desviant el trànsit de les aigües procedents de la zona industrial. Tot això indica, segons l’alcalde de Pego que “està funcionant perfectament tot el sistema d’evacuació”, tot i mantenint la cautela.

Al respecte del Pla de la Font, punt conflictiu habitual quan plou sense descans, Ortolà recordava que “ja es va fer un canvi de drenatges l’any passat i hem vist que està donant bon resultat”, tot i que de nou tornant a la “cautela”, ja que recordava el primer edil que “hi ha certs moments que plou tant que ni el mateix clavegueram pot tragar-ho”, però confirmava que “en el que és una circumstància normal, inclòs carregada com la que estem vivint ara, estem veient que no hi ha cap problema i estem satisfets dels resultats de totes les obres que s’han fet”.


503 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!