Mercedes Sastre Sendra és proclamada capitana cristiana de Pego 2014

Amb el suport incondicional de la seua filada i la fidelitat de la resta de tropes, cristianes i, enguany també, mores. Per primera vegada en molts anys, els Moros i Cristians de Pego estaran sota el càrrec d’una sola capitania. Esta, en 2014, recau en la filada cristiana Conqueridores i, encapçalant-les a totes elles, Mercedes Sastre Sendra.
Les marxes cristianes i mores oferides per l’Agrupació musical de Pego, asseguda en una taula a primera fila de l’escenari, a l’altra banda d’on seia la filada capitana, van provocar que, cap a les 12 de la nit les filades no pugueren més i isqueren a desfilar. Els ànims anaven pujant i el moment clau, aquell triat per a donar a conèixer la capitana dels Moros i Cristians de Pego 2014 s’apropava.

Els presentadors de l’acte de presentació, la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, Fani Vicens i el seu tresorer, Pascual Vicens, van ser els encarregats de recordar a les tropes reunides que enguany només hi haurà una capitania”. També informaven que enguany no hi ha “una junta directiva que ens dirigisca i organitze les tasques”.
Fani Vicens aprofitava el moment per a donar les gràcies a la seua filada, ja que la capitania 2014, Coqueridores, l’ha vist crèixer. Dit açò, es passa a lliurar els premis dels cartells infantils:

El primer premi va estar per a Àngel Cuquerella Sendra, del Ceip Carolina Sala.
El segon cartell classificat és obra d’Andrea Sendra Naia, del Ceip Ambra.
També d’Ambra és el tercer autor, Mario Valentín Antón.
El següent a pujar a l’escenari va estar Miguel Ángel Bonilla, natural d’Agullent, l’autor del cartell que anunciarà les festes de Moros i Cristians de Pego 2014. Bonilla manifestava la seua sorpresa al “vore un ambient tan extraordinari de les vostres festes”. Pel que fa al cartell, ressaltava que els elements venen a donar rellevància sobre la representació de la “la dona festera, l’home fester i en un plànol central, els elements representatius de Pego” – el campanar i l’ermita de Sant Josep.Encarna Rocher, darrera capitana Conqueridora (2007), va estar l’encarregada de passar el testimoni a la qui dirigirà enguany les tropes pegolines. Recordava que “fa set anys vaig pujar ací amb una il•lusió, representar a la meua ‘filà’ capitana, Conqueridores. Esta il•lusió, puc dir que s’ha complit. Hui és diferent, ara li passe el mandat a una companya meua”, a la que li aconsellava que “aprofite els bons moments que li esperen”, a Mercedes Sastre Sendra.
Amb marxa cristiana interpretada en directe, escortada per les anteriors capitanes de la seua filada (Carmen Ferrando, Rosa Maria Vicens i Mª Pilar Tasa) i defensada pels banderins de totes les filades pegolines, Mercedes Sastre Sendra es dirigia a l’escenari per donar-se a conèixer.
Allí dalt, amb tot el protagonisme que dóna l’altura i els focus, la capitana cristiana de 2014 va manifestar que “és un honor per a mi estar esta nit ací representant, tant al bàndol moro com al cristià, ja que enguany només tenim una capitania. Així mateix –afegia- és un honor perquè el càrrec me’l passa la meua companya Encara, qui m’ha vist créixer i hem passat molt bons estius juntes”.
Agraïa a la seua filada, Conqueridores, “per tot el suport que m’han donat i per com s’han involucrat en mi personalment perquè esta experiència siga inoblidable per a mi”. Va assegura Mercedes que, “el dia 28 de juny, quan puge a la carrossa, una part de cadascuna de vosaltres estarà amb mi allí dalt”.Mercedes també va agrair el suport a la família i amics, especialment al seu company de vida, qui la va impulsar a presentar-se, tot i que això signifique la seua renúncia a desfilar com a moro en 2014.
Mercedes Sastre va acabar acompanyada, dalt de l’escenari, de totes les capitanes de la filada Conqueridores: Carmen Ferrando, Rosa Maria Vicens i Maria Pilar Casa, a més d’Encarna Rocher. Sota les espurnes d’un castell d’artificis Mercedes Sastre va rebre l’espasa que la Junta Central entrega a cada capità o capitana perquè defense Pego.
823 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!