Medi Ambient escomet actuacions per a afavorir l’ús públic de la marjal

Tot i que enguany la Conselleria de Medi Ambient no aportarà l’ajuda corresponent als propietaris de les zones de no cultiu de la marjal. Al menys se sap que continua millorant l’interior del Parc Natural, ja que la setmana passada finalitzaven els treballs d’ampliació del sistema de llacunes i adequació de zones de visita. Tot i que enguany la Conselleria de Medi Ambient no aportarà l’ajuda corresponent als propietaris de les zones de no cultiu de la marjal. Al menys se sap que continua millorant l’interior del Parc Natural, ja que la setmana passada finalitzaven els treballs d’ampliació del sistema de llacunes i adequació de zones de visita.

Les actuacions han consistit en l’ampliació, en uns 3500 metres quadrats, del sistema de llacunes realitzat fa dos anys i en l’adequació, amb una passarel•la de fusta, de la llacuna creada baix de la Muntanyeta Verda.

També el camí que discorre cap a esta llacuna, que ja va ser dotat fa tres anys amb un pont de fusta sobre un canal, s’ha elevat en una xicoteta part perquè en els moments d’inundació es puga continuar accedint a esta llacuna, i poder mantindre tot l’any una de les rutes que segueixen les visites guiades del Parc Natural.

La creació de superfícies inundades de forma artificial redunda en un increment de la biodiversitat d’espècies animals i vegetals, ja que es creguen diversos ambients i zones d’alimentació per a espècies aquàtiques.

Així mateix, la recreació d’un illot cobert d’arena pot servir per a afavorir la nidificació del xatrac comú, ja que esta espècie mai ha criat en la Marjal degut potser a l’absència d’estos illots arenosos.

La finalització de les obres es produeix ara per a respectar l’època de cria de les aus, aspecte que s’arreplega en el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals, PORN del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. L’altre fi que es persegueix amb estes actuacions és el d’adequar per als visitants zones de gran bellesa natural on siga fàcil transitar i poder observar les aus. Les actuacions anteriors (creació de llacunes, passarel•les i observatoris per a visitants) han tingut molt bona resposta per part del públic.

Sense anar més lluny, l’any passat va ser l’exercici que més visites s’han realitzat en el Parc Natural des de la seua creació en 1994.


756 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!